Гладките китове може да са два пъти по-големи от косатките,

...
Гладките китове може да са два пъти по-големи от косатките,
Коментари Харесай

Колко са грижовни китовете: Шепнат на малките си, за да не ги чуят косатките

Гладките китове може да са два пъти по-големи от косатките, само че когато става въпрос за живота на дребните им, не поемат никакви опасности. Те избират да плуват в неспокойни води, с цел да се крият, а в този момент учени откриха, че даже снижават гласа си, с цел да не ги усетят висшите морски хищници, заяви в. " Дейли мейл ".
 
Специалисти от университета в Орхус са изследвали по какъв начин южни гладки китове поддържат връзка с дребните си в залива Флиндърс, Западна Австралия. Подслушването на китове обаче не е лесна работа.

 
Първото предизвикателство е било учените да опознаят китовете в региона. След това са им сложили звукозаписни устройства, когато са се издигали до повърхността.
 
Майките и дребните нормално се движат напълно близо и плуват в огромните талази, с цел да не се виждат добре. Освен това те като че ли си шушукат, когато се гмуркат.

 
Анализирането на записите се е оказало още по-трудно, тъй като в двойките животните са били доста близо едно до друго, а звуците са били доста тихи и постоянно са се е губели във вълните.-->
 
Според експертите това най-вероятно не разрешава на косатките да чуят китовете.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР