Гладката, нежна кожа без несъвършенства и косми е цел за

...
Гладката, нежна кожа без несъвършенства и косми е цел за
Коментари Харесай

Предимства и недостатъци на методите за обезкосмяване

Гладката, нежна кожа без недостатъци и косми е цел за дамите, за постигането на която се подлагат на редица процедури, част от които скъпи, времеемки или мъчителни. В недалечното минало множеството дами са се обезкосмявали единствено когато им следва плаж или специфичен мотив, а за господата процедурата е била табу.

Над 88% от актуалните дами се обезкосмяват, а процентът на мъжете, които избират тялото си безпрепятствено и го поддържат по този начин, пораства с всяка година. Обезкосмяването се е трансформирало през годините от разкош в стандарт, в нещо толкоз обикновено, колкото поддържането на устната хигиена и взимането на душ. Каква е историята на методите за обезкосмяване и какви са техните преимущества през днешния ден?
5 метода да се обезкосмим подмишниците, без да ги бръснем
Гладките подмишници без косми са фантазията на доста дами. За страдание, депилацията на тези деликатни зони доста постоянно е обвързвана с дразн...
Прочети повече
История на обезкосмяването

Предполага се, че първите дами, почнали да се обезкосмяват, са населявалите  Древен Египет. Те са премахвали даже косите си. В Рим на космите се е гледало като на белег на нецивилизованост, а римлянките са премахвали космите от телата си с бръснач, изработен от кремък и камъни. През 18 век се появява бръсначът, а при започване на 20 век и кремовете за депилация, рекламирани от първите дами, посочили се обществено с обезкосмени подмишници. През последните години се появяват все по-нови, по-ефективни и трайни решения за обезкосмяване, само че бръсначът и кола маската, която в предишното се правила с карамелизирана захар, не престават да се използват.

Предимства и дефекти на по-старите способи за обезкосмяване

Бръсненето е един от най-старите способи, който дамите употребяват и през днешния ден. Предимствата му са свързани с ниската цена, бързото и безболезнено осъществяване и с обстоятелството, че може да се прави от удобството на дома. Основен минус на този способ е, че космите не се отстраняват от корен, а единствено се режат, което води до нужда от постоянно бръснене за поддържане на резултата – всеки ден или през ден. Друг минус е, че кожата при гъсто окосмяване не става идеално гладка с бръснача, а космите порастват по-бързо и стават по-видими.

Кола маската в предишното се е правила с карамелизирана захар, пезма, пчелен восък. Днес формулите са многочислени и съвременни, само че преимуществата и минусите са същите – ниска цена, опция да се извърши процедурата вкъщи, продължителност до 3-седмици, идеално гладка кожа, изтъняване и разреждане на космите при дълга приложимост и главен минус – мъчителна процедура. При колата маска постоянно съществува риск от появяването на враснали косми или изгаряне при погрешно боравене с топла кола маска.
8 признака, че се епилираме погрешно
Епилацията може да ни коства значително финансови средства и по тази причина може да бъде доста е разочароващо, в случай че не реализираме мечтаните резултати...
Прочети повече
Предимствата на кремовете за депилация са свързани с отличния резултат, който дават, ниската цена и късото време, което е нужно за обезкосмяване, както и с това, че методът е неусетен и може да се реализира и у дома. Недостатък е неприятният мирис на част от тези кремове, както и фактът, че резултатът е малотраен – до 3 дни по-късно космите са поникнали още веднъж.

Предимства и дефекти на по-новите и съвременни способи за обезкосмяване

Епилаторът е измежду модерните способи за унищожаване на нежеланото окосмяване, появили се през последните години. Той е ефикасен и комфортен, отстранява идеално космите, отскубвайки ги от корен, оставяйки кожата идеално гладка за относително дълго време. Цената на положителните машинки не е ниска, само че се изплащат бързо във времето. Дългосрочната приложимост води до разреждане на космите и до понижаване на чувствителността на кожата към процедурата. Методът не е толкоз мъчителен, колкото колата маска, а успеваемостта му е сравнима с нея.

Лазерната епилация е измежду най-новите и съвременни способи за обезкосмяване. Това е трайна процедура, която ви разрешава да забравите за обезкосмяването за доста дълго време – до една година. Има обаче и редица дефекти – процедурата е скъпа, изисква няколко визити в салона, не може да се прави през лятото, не е подобаваща по време на лекуване с антибиотици и банкет на бета каротин.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР