Гладиаторски спектакъл и сладък реванш за Григор Димитров на Мастърс

...
Гладиаторски спектакъл и сладък реванш за Григор Димитров на Мастърс
Коментари Харесай

Изключителен Григор победи Медведев

Гладиаторски театър и сладостен реванш за Григор Димитров на Мастърс шампионата в Париж. Българинът победи международния номер 3 – Даниил Медведев. На централния корт на зала “Берси ”, в дуел от втория кръг, българинът се оправи с първата ракета на Русия. Това стана след 6:3, 6:7(4) и 7:6 в 3-часовсблъсък.

Двамата предложиха удивителен тенис и доста страсти за почитателите, само че този път Димитров ликува, откакто единствено преди 2 седмици отстъпи на Медведев на шампионата във Виена.

Снимка: БГНЕС / EPA/Mohammed Badra

Невъзможните отигравания на Гришо пък дотам вбесиха съперника му, че той освен си счупи ракетата с боричкане в корта. Интересно бе, че той даже за малко продължи да играе с нея. В различен от случаите пък руснакът отхвърли да извършва сервис поради освиркванията от трибуните и се наложи съдията да се намесва, както и самият Димитров да го помоли да престане с номерата.

В последна сметка обаче хасковлията съумя да завоюва дуела и продължава напред в конкуренцията. Тя е негова последна за годината. Освен в случай че не реши да зарадва българските почитатели и не одобри поканата за присъединяване в Sofia Open. В идващия кръг той ще играе с Александър Бублик.

Имаше много забавни отигравания. Двубоят ще остане в историята на шампионата, като един от най-атрактивните. Гришо стартира с праволинеен начален удар и взе подаването си на нула. Без да би трябвало да се въвлича в дълги разигравания. Медведев направи две непредизвикани неточности на своя сервис-гейм, а българинът сбърка два пъти в търсене на уинъри и не можа да реализира безапелационен пробив.

Прекрасен форхенд-уинър по противоположния диагонал на Гришо беше последван от незабравим завършващ прав удар над най-високата страна на мрежата на противника му – 15-15. Медведев отново сбърка след подсечен бекхенд на Димитров. Мощен негов ретур му обезпечи двоен късмет за пробив. Руснакът удари топката с рамката и за нула време още веднъж изостана с брейк – 4:2. Григор този път не разреши никаква конспирация на своя сервис-гейм и безапелационно поведе с 5:2.

Гениално деми-воле от форхенд край мрежата на Гришо зарадва публиката за 15-0. Той още повече ги подвигна на крайници с плонж и контриращо бекхенд-воле, което попречи на противника да направи минаващ удар – 30-0. Ретур заложи на “чип енд чардж ” и имаше триумф за 30-15. Ас по правата в полето за преимущество на българина докара до двоен сетбол. Невърнат сервис свърши работа – 6:3 за 42 минути в интерес на Димитров.

Вторият сет ще се запомни най-много с това, че Медведев стартира да се прави на клоун и отхвърли да извършва сервис. Причина стана това, че публиката го освиркваше. А първичната причина за това бе, че той не изчака Гришо да се настани за ретур и показва липса на великодушие. Той си седна на столчето и най-малко две минути отхвърли да извършва сервис. Това му донесе предизвестие от съдията на стола Рено Лихтенщайн. Медведев репликираше публиката и тя още повече се нажежи против него. Димитров отиде да го посъветва да спре и да продължи играта.

Снимка: БГНЕС / EPA/Mohammed Badra

Феноменално разиграване за Гришо с композиция от превъзходна отбрана и майсторски офанзивни удари докара до 1-1. Тпва провокира бурни овации от феновете в залата. След контакт с филето пък шансът за следващ път в мача се усмихна на Медведев за 2-2. Силите на българина не стигнаха във вълнуваща замяна от главната линия и той изостана с мини-пробив за 2-4. Три следващи фантастични отигравания от българина му трябваха, с цел да си вземе подаването за 3-4. Руснакът сподели класа на мрежата за 3-5, само че пък Димитров се постара да предизвика неточност за връщане на мини-пробива – 4-5. Топ тенисистът ни се изтегли за форхенд от средата на корта, само че го прати в мрежата и изостана основно с 4-6. Медведев блесна с бекхенд-уинър по правата и изравни сетовете след близо два часа игра.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tennis TV (@tennistv)

В третия сет Григор стартира по най-хубавия метод с бърз сервис-гейм на своя сметка – 1:0. Той матира впечатляващо противника на мрежата, а след това се облагодетелства от непредизвикана неточност, с цел да дръпне леко с 15-30. Двойна неточност на Медведев означаваше двоен брейк-бол. Той незабавно оспорва решение по форхенд-уинър на българина. Руснакът се оказа прав и топката е била в навън със сантиметър. С което първият късмет за пробив беше обезвреден. Неуспешен опит за минаващ бекхенд-уинър по правата на Димитров докара до дюс, а противникът му сподели класа на мрежата с воле за авантаж. Нова акция напред на международния номер 3 го избави от неприятностите – 1:1.

Елегантна къса топка на Григор го изведе до сервис-гейм на нула за 2:1. Двамата размениха по една неточност от бекхенд в идващия гейм за 15-15, преди Медведев да запише ас за 30-15 и да добави двойна – 30-30. Димитров не се възползва от прекрасен късмет след първокласен ретур да приключи и прати топката в навън за 40-30, а след това сгрешки и със задната страна на ракетата – 2:2.

Световният номер 3 организира безпроблемен сервис-гейм и изравни на 5:5. Гришо стартира с воле на мрежата и неточност от бекхенд за 15-15, след което заби ас по правата в полето за тъждество – 30-15. Бекхенд-уинър от главната линия изведе българина до 40-15 и той след това затвори гейма – 6:5.

Медведев направи форхенд-уинър, а след това Григор майсторски нападна мрежата за 15-15. Провокирано сбъркан бекхенд на руснака го сложи в неловко състояние при 15-30, само че той незабавно отговори с ас – 30-30. Още един превъзходен сервис послужи за 40-30, само че пък с първокласен ретур Гришо вкара гейма в дюс. Грешка на руснака докара до мачбол за българина, а след това се стигна до още един, само че той беше отразен с невърнат сервис. Медведев въпреки всичко стигна до тайбрек  – 6:6.

Григор натрупа задатък от два-мини пробива за 3-0 и по приказен метод ги отбрани със стабилен начален удар – 5-0. Публиката явно го подрепяше и се засилва в негова изгода, само че това не попречи на Медведев да си вземе подаванията за 5-2. Прекарсен сервис означаваше четири мачбола и Димитров го затвори с излизане на мрежата за – 6:3, 6:7(4), 7:6(2) за 2 часа и 53 минути игра.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tennis TV (@tennistv)

Още вести ще намерите в категорията ни Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР