Гладът може да ви нападне по всяко време и на

...
Гладът може да ви нападне по всяко време и на
Коментари Харесай

Кои храни от бензиностанцията трябва да избягвате

Гладът може да ви нападне когато и да е и на всяко място. А изключително ужасно става, когато сте на път за дълго време, тъй като единственият ви източник на храна е най-вероятно бензиностанцията.

Все отново има някои храни, които би трябвало да избягвате, по една или друга причина.

Разбира се, тук няма по какъв начин да посетите 4-звезден ресторант, не би трябвало да очаквате и освен това от нездравословна храна и саботиращи диетата закуски.

Затова, преди да потеглите и да заредите, помислете и за това да се запасите със здравословни и апетитни неща за похапване на път.
Ето какво не е желателно да купувате от бензиностанцията:
Мини донъти

Тези вкусно изглеждащи понички са доста обичан артикул от бензиностанциите, само че знаете ли хранителната им стойност? Само четири понички имат 240 калории, 12 грама мазнини и доста сол.

Захарното им наличие е 15 грама, съгласно MyFitnessPal. Вашата кръвна захар ще скочи за секунда и ще бъдете гладни още веднъж по-късно.
Пакетирани сандвичи

Те са с изненадващо високо наличие на сол. Освен това съдържат към 400 калории, от които към половината са от мазнини. Много от тях са цялостни с майонеза или модифицирано сирене - два огромни източника на натрий.

Хот-дог

Няма причина да си ги купувате, изключително като се има поради, че са цялостни с мазнини и натрий, което води до дехидратация и суха кожа.

Нитратите оказват помощ на хот-дозите да запазят цвета си по-дълго, само че те не вършат на тялото ви никаква услуга, тъй като могат да се трансфорат в нитрити, което води до образуването на нитрозамини - канцерогенни химикали.

Енергийни питиета
Енергийните питиета са доста известни, само че и много рискови, най-много тъй като са цялостни със захар. Кутия Red Bull съдържа 27 грама захар и има високо наличие на кофеин. Дори да се почувствате добре след изпиването й, скоро силата ви ще спадне.

Гранола питейни заведения

Чистото фъстъчено масло може да бъде добър избор, само че не е здравословно, когато е напоено с овес и захар. Най-често намиращите се в бензиностанциите гранола питейни заведения са с фъстъчено масло от типа Nature Valley Crunchy. Само един бар има съвсем 95 калории и 6 грама захар.

Скрежина
Това не би трябвало да бъде лятно наслаждение. Средната чаша от това ледено пиво съдържа 130 калории, 36 грама въглехидрати и доста нездравословни химикали. А от кое място мислите, че идват цветът и усетът? Определено не са естествени.

Крекери

Тези крекери би трябвало да се заобикалят, тъй като съдържат модифицирано сирене. Освен това са с високо наличие на калории и мазнини, а количествата сол са убийствени.

Ядки

Това е интелигентен избор за закуска, тъй като микс с ядки, семена и сушени плодове може да предложи хранителен баланс на протеини, здравословни мазнини и въглехидрати - стига да сте го създали вкъщи. Сушените плодове, които се съдържат в тях, обаче имат добавена захар. Пригответе микс вкъщи и го разделете на дребни порции.

Пасти
Най-добре е да стоите настрани. Те са главно с доста захар и мазнини. Някои могат да надвишат целесъобразната дневна доза с няколко пъти.
Кафе в бутилка

Това е една от най-лошите питиета за вашето тяло. Те съдържат доста захар и мазнини, само че рядко качествено кафе. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР