Гийермо Ласо, с обещания за съживяване на икономика, опустошена от

...
Гийермо Ласо, с обещания за съживяване на икономика, опустошена от
Коментари Харесай

Новият президент на Еквадор с амбициозна програма

Гийермо Ласо, с обещания за възкръсване на стопанска система, опустошена от ковид, даде обещание в понеделник да отстрани фискалния недостиг и да възобнови покупко-продажбите с петрола, съобщи " Ройтерс ".

Пазарите приветстваха новината след месеци на опасения, че проектите за обществени разноски на Arauz ще нарушат деликатните финанси на държавното управление. Еквадорските облигации се покачиха в понеделник сутринта, като нотите от юли 2035 година доближиха най-високото си равнище от септември, съгласно търговците.

Международният валутен фонд (МВФ) предложи повишение на налога върху добавената стойност като част от неговия избавителен пакет за страната от 6,5 милиарда $. Ласо обаче отхвърли това в понеделник, макар че съобщи, че към момента възнамерява да отстрани фискалния недостиг в границите на четири години. " Няма да подвигаме налози, няма да подвигаме Данък добавена стойност ", сподели Ласо пред кореспонденти. " Трябва да сме амбициозни и да реализираме нулев недостиг за четири години ръководство. Няма да подвластен от дълга. "

65-годишният Ласо също по този начин съобщи пред кореспонденти, че е внимателен от сондажи на петрола в националния парк Ясуни в района на Амазонка в Еквадор и сподели, че поддържа одит за установяване на разноските за възобновяване на околната среда, с цел да се дефинира дали добивът от тези петролни кладенци е в действителност печеливш.
 В Еквадор още веднъж броят бюлетините на президентските избори
В Еквадор още веднъж броят бюлетините на президентските избори

Оспорвана конкуренция

Третият му приоритет е привличането на задгранични вложения за основаване на работни места и разширение на вложенията в селскостопанския бранш.

Припомняме, че Ласо завоюва на балотажа на президентските избори в Еквадор. 65-годишният получи 52,52% поддръжка на вота при съвсем всички преброени бюлетини, до момента в който левият претендент Андрес Арауз взе 47,48%, оповестиха от Избирателната комисия.

За трети път Ласо се бори за президент на латиноамериканската страна.
 Консерваторът Гилермо Ласо е новият президент на Еквадор
Консерваторът Гилермо Ласо е новият президент на Еквадор

65-годишният получи 52,52% поддръжка на вота
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР