Гитхорн е чаровно село, което се намира в нидерландската провинция

...
Гитхорн е чаровно село, което се намира в нидерландската провинция
Коментари Харесай

Това е селцето, в което няма коли, пътища и асфалт! Истински рай на земята

Гитхорн е чаровно село, което се намира в нидерландската провинция Оверейсел. И то е село, което може би е само по рода си в целия свят. Оказва се, че там не съществуват пътища. Няма коли.

Селцето е ситуирано върху система от канали с дължина над 4 благи. Има и доста езера. Единственият метод за бързо напредване е посредством лодка или пешком по прелестните дървени мостове. Много от къщите са налични единствено по вода. Може би няма доста други места в модерния свят, където да е толкоз умерено и човек да се свързва по този начин с природата.

Един от дребното шумове, които посетителите и живущите там чуват е квакането на патици.

Който желае да отиде в селото, би трябвало да остави колата си в покрайнините му. Намира се на към час и половина с кола от Амстердам. След като слезеш от колата си доста покрай центъра на селото. От там избираш дали да се разхождаш, да се качиш на кану или колело.

Жителите на Гитхорн са по-малко от 3000 души. Много от тях живеят на частни острови. Когато се придвижват, с изключение на с кану или каяк, те могат да употребяват моторна лодка. Но от специфичен тип, който работи доста безшумно, с цел да не скапва ситуацията.

До публичните здания е обезпечен наложителен достъп и посредством мостове

Броят на мостовете е към 180. Почти напълно са направени от дърво. Почти към всеки има неповторима околна среда и атмосфера. Няма по какъв начин да не се спреш, да поседнеш и да се насладиш. Чувстваш се по този начин като че ли си в приказка.

Има и доста прикрити и дребни кафенета, в които да спреш и да погледаш какво се случва в близост.

Може би си мислите, че туристите главно вървят напролет и лятото, когато природата цъфти и времето е най-хубаво. Оказва се, че това е и доста известна зимна дестинация. Хората вървят там, с цел да карат кънки по езерата и каналите. Дори си има мрежа от направления за пързаляне.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР