ГИТ установи хора без трудови договори и фалшиви данни за

...
ГИТ установи хора без трудови договори и фалшиви данни за
Коментари Харесай

Една трета от декларациите за пътуване в София с фалшиви данни

ГИТ откри хора без трудови контракти и подправени данни за работодатели при инспекции на контролно-пропускателните пунктове на София и София-област, осъществени в събота, 25 април. Една трета от тестваните заявления за пътешестване в София са попълнени с подправени данни

Данните, декларирани от хора, показали " отиване на работа " като причина за влизане в столицата, са проверявали още в деня на декларирането им от екипи на Инспекцията по труда. Събрани са данни от декларациите на 350 души. От тях за 100 души, които са декларирали, че пътуват " за работа ", е открита липса на настоящ трудов контракт. За 45 инспекцията е осъществена на самия пропускателен пункт и те не са позволени да продължат пътуването.

В рамките на деня са тествани общо 27 обекта на надзор, като преминаващите хора през пунктовете, както с трудови и по този начин и без трудови контракти, са заявили, че поставят труд. Да работят са открити девет души без настоящи контракти. Повечето от хората, заявили пътешестване за работа, не са открити на обектите.

Имало е и заявления, в които са маркирани неработещи или несъществуващи обекти. За 21 души работодателите са декларирали, че нямат и в никакъв случай не са имали връзка с тях. Проверките на КПП-тата на регионалните градове не престават. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР