Гипсокартонът е един от най-често използваните и познати материали за

...
Гипсокартонът е един от най-често използваните и познати материали за
Коментари Харесай

От какво зависи цената на гипсокартона?

Гипсокартонът е един от най-често употребяваните и познати материали за вътрешни поправки. Той е съвършен за елементарно, бързо и спретнато довеждане докрай на дома. Неестетично изглеждащите стени могат бързо да бъдат скрити, тъй че да получим съвършени повърхности, подготвени за боята.

Но какво тъкмо съставлява гипсокартонът?

Гипсокартонените плоскости са плоскости на гипсова основа. Те имат вътрешност от гипс и са снабдени със пласт картон от двете страни. Картонът се залепва за гипса, защото самият гипс ще залепне за картона по време на втвърдяването. В резултат на това се получават здрави плоскости, които не се ронят и могат да бъдат употребявани за разнообразни цели.

Какво би трябвало да знаем, когато приказваме за гипсокартон и цена?

Планирате ремонт и имате потребност от гипсокартон за създаване на преградни и подпорни стени, за равнене и изолираност на тавана, за банята? Но смятате, че един подобен ремонт ще излезе прекомерно безценен?

Дали ще намерите преференциална за , зависи от доста фактори като предопределение, дебелина, компактност и резистентност:

• Бял (сив) гипсокартон: за тавани и стени
• Зелен гипсокартон: за влажни зони
• Син гипсокартон: доста резистентен на удар, съвършен за публични здания
• Розов гипсокартон: пожароустойчив
• Кафяв гипсокартон: съвършен за непосредствено шпакловане.
Можете да намерите гипсокартон на друга цена, като можете елементарно да поръчате и онлайн, даже в по-големи количества. Дори постоянно това е по-изгодно.

Гипсокартон за баня

Зелените плоскости подсигуряват, че можете да работите с тях във вашата баня или кухня умерено. Можете да ги обработвате тъкмо като всеки различен тип гипсокартон. Разликата обаче е във водоустойчивата им функционалност. Предлагат се и специфични плоскости за плочки за мокрите пространства, към душове, бани и кухни. Те съдържат специфични добавки, които предотвратяват развиването на плесен.

Гипсокартон за таван

За таван е най-добре да употребявате гипсокартон с дебелина 12,5 мм. Той има по-голяма издръжливост спрямо плоскостите с дебелина 9,5 мм. Монтирането му на тавана е същото като при стенните панели, просто се употребяват специфични винтове за гипсокартон. Това може да се направи както върху дървена, по този начин и върху железна структура.

Пожароустойчивият гипсокартон може да бъде плюс за тавана на вашата кухня. Той има спомагателни стъклени нишки, които обезпечават нараснала пожароустойчивост. Гипсокартонът обаче самичък по себе си е пожароустойчив и звукоизолиращ.

Колко коства гипсокартонът?

Има огромна разлика сред другите типове гипсокартон във връзка с цената. Това се дължи на другите разновидности. Стандартният гипсокартон с дебелина 9,5 мм е доста по-евтин от по-дебелия гипсокартон, който е пожароустойчив, да вземем за пример.

В допълнение, разноските за вашия план зависят от количеството листи, които са ви нужни. Пропорционално огромна стена излиза по-евтино от дребна просторна стая с доста ъгли и други неравности като дограма. Тук се постанова доста изрязване, което оскъпява плана.

И макар че потреблението на гипсокартон като цена не е най-евтината опция, той несъмнено може да направи чудеса с вашия дом. И това важи изключително за старите здания с доста неравности.

Можете да употребявате върху гипсокартона без никакви проблеми. Просто се уверете, че сте запечатали добре отворите към винтовете и сте грундирали повърхността. Така няма да се получат ленти и линии по боята.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР