Гимназията с преподаване на испански език Мигел де Сервантес в

...
Гимназията с преподаване на испански език Мигел де Сервантес в
Коментари Харесай

Испанската гимназия в София е с най-добри резултати от матурата по български език

Гимназията с преподаване на испански език " Мигел де Сервантес " в София води класацията на учебните заведения с най-хубави резултати на изпита по български език и литература. Следват ги 91-а немска езикова гимназия " Проф. Константин Гълъбов " в София и Първа езикова гимназия във Варна.

В първата петица по райони обичайно са София град, Смолян, Варна, Пловдив и Габрово. Положителна наклонност означават Варна, Шумен, Кърджали, Търговище и Силистра.

От Министерство на образованието показват, че дванадесетокласниците са се справили сполучливо с държавните зрелостни изпити макар дългите интервали на отдалечено образование през последните две години.

Средният резултат от държавния зрелостен изпит по български език и литература е 52.44 точки, което дава отговор на оценка добър (4.14). Тази стойност е изцяло съизмерима с данните от предходните две години, декларират от Министерство на образованието.

Разликата с 2020 година е по-малко от една точка в интерес на предходната година. Тазгодишният резултат обаче е с близо две точки по-висок спрямо 2019 година, в която образованието беше напълно присъствено.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР