Гимнастичката Стилияна Николова не скри задоволството си след спечелването на

...
Гимнастичката Стилияна Николова не скри задоволството си след спечелването на
Коментари Харесай

Стилияна Николова: Продължаваме да се борим само за златните медали

Гимнастичката Стилияна Николова не скри задоволството си след спечелването на общо четири златни медала по време на Световната купа по художествена гимнастика в София, която приключи през днешния ден в " Арена София ".

След вчерашния си успех в многобоя през днешния ден 17-годишната ни прелест сграбчи купите и във финалите на обръч, топка и бухалки, а след края на конкуренцията разгласи, че ще продължава да се бори само за златните медали в идващите надпревари.

" Разбира се, аз съм удовлетворена от днешния ден. Продължаваме напред и единствено злато ще търсим от тук нататък. Да, харесва ми да съм първа. Научена съм да одобрявам всяко едно съревнование по един и същи метод, без значение от ранга, без значение от страната. Да, има неспокойствие като чуеш какъв брой е цялостна залата, обаче не би трябвало да се влияем от това ", стартира Николова.

Другата ни представителка в самостоятелните съревнования Ева Брезалиева пък не скри, че е била малко обезпокоена поради обстоятелството, че това за нея бе дебют на съревнование за Световната купа.

" Със сигурност доста се радвах, че ще вземам участие на това съревнование. Малко бях обезпокоена, изключително първия ден, само че към този момент третия ден бях много по-спокойна. Липсва ми още малко централизация до края, само че всичко ще се получи с доста работа. Да, аз съм доста прочувствена, само че доста ми хареса да играя пред родна аудитория и цялата зала да крещи моето име, въобще България и желая отново. Много се зарадвах, че съумях да си изиграя най-малко второто комбиниране през днешния ден, като не съумях първото. Много е хубаво да се качиш на стълбичката, изключително когато е на собствен терен ", показа Брезалиева, която завоюва сребърния орден във финала на бухалки.

Междувременно двете ни гимнастички показаха и големи благодарности към своята съотборничка в националния тим Боряна Калейн, която пропусна конкуренцията в София поради травма, само че все пак от самото начало беше неразделно до Стилияна и Ева.

" Боряна тъй като е минала през този път и знае тъкмо какво да ни каже, към този момент не помня какво, само че е до нас. Усеща се нейната поддръжка, усеща се наличието й зад тила ни и доста им благодарим, че пристигна да ни поддържа, тъй като това демонстрира, че е огромен човек ", показа Николова.

" Ами аз единствено мога да кажа благодаря на Боряна, че ми даде доста положителни препоръки за тази купа и доста си я обичаме ", добави Ева Брезалиева.

На финала пък младата Стилияна Николова разкри, че двете с Брезалиева ще пропуснат идващия старт от Световната купа в Ташкент, Узбекистан, който ще се организира сред 14 и 16 април, само че ще ги забележим още веднъж в деяние по време на конкуренцията в Баку, Азербайджан сред 21 и 23 април.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР