Гимнастичката от националния отбор по художествена гимнастика Ева Брезалиева повече

...
Гимнастичката от националния отбор по художествена гимнастика Ева Брезалиева повече
Коментари Харесай

Ева Брезалиева е била освободена от клуб Олимпия Бургас

Гимнастичката от националния тим по художествена гимнастика Ева Брезалиева повече няма да се състезава за родния си клуб Олимпия Бургас, заяви Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ).

Решението е било взето персонално от президента на клуба и първи треньор на Брезалиева Елена Симеонова, а повода е отсъствието на 17-годишната състезателка от церемонията по награждаване за Спортист на годината в Бургас.

Това разкри самата Симеонова с пост в обществените мрежи, в който разкритикува държанието на младата гимнастичка.

" На 21 декември в културен дом на НХК гр.Бургас се организира награждаване на 10-те най-хубави състезатели на бургаските спортни клубове за 2022 година. На първо място медиите безусловно справедливо отредиха първото място на Женина Трашлиева - международна шампионка по художествена гимнастика с ансамбъла на България. Второто място беше за Ева Брезалиева (спортен клуб по художествена гимнастика " Олимпия " ), която не участва на събитието. Не просто не участва, не си направи труда да осведоми родния си клуб за това, че няма да участва на церемонията по това награждаване. Не го одобрявам като персонална засегнатост!!! Отдавна съм наясно с тези неща. Не е почтително и не е възпитателно отношението на всички тези, от които зависеше да обезпечат наличието на Ева на тази гала, в символ на почитание към Община Бургас и към всички медии, които гласоподаваха за нея!!! Не осъзнават смисъла на тази премия и какъв брой доста хора я подкрепяха!!! От този ден моите взаимоотношения с Ева Брезалиева като неин първи треньор завършиха, както и взаимоотношенията и с клуб Олимпия. С приключване на картотеката на Брезалиева на 31 декември 2022 година, същата е свободна да даде спортните си права на различен състезателен клуб ", написа Симеонова във Facebook.

От БФХГ осведомят още, че е Елена Симеонова към този момент провела диалог с шефа на националния тим Деспа Кателиева, в който е оповестила решението си да не картотекира Ева Брезалиева в ръководения от нея клуб.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР