Гимнастичката Елена Бинева прекрати своята кариера заради контузия, но за

...
Гимнастичката Елена Бинева прекрати своята кариера заради контузия, но за
Коментари Харесай

Ели Бинева: Можех да се осакатя до живот

Гимнастичката Елена Бинева приключи своята кариера поради травма, само че за пръв път в изявление за YouTube канала Спортната джунгла разкри какъв брой е била сериозна заплахата за здравето. Тя напусна ансамбъла през лятото на 2019-а, единствено година откакто отборът завоюва международна и европейска трофеи. Причината беше жестока контузия на кръста, поради която грацията играеше с корсет.

„ След международното през 2018-а имахме къса отмора. Усетих, че нещата с кръста не са розови – описа Ели Бинева. - Заминах за Германия. Направи ми се операция. Оказа се, че имам протрузии в горните и долните прешлени и няколко дискови хернии. Това е много рисково. При едно комплицирано придвижване, можеш да се осакатиш до живот. Все още имам проблем с кръста. Не мисля, че в миналото ще ми мине на 100%. След като се върнах от Германия, почивах 1 месеци и още веднъж започнах да упражнявам. Чувствах се сносно. Бях съвсем уверена, че казусът е липсващ на 80%. Тренирах на цялостна мощ, до момента в който в един миг при най-елементарната поза от съчетанието, тотално се сринах на земята. Не можех да си движа краката. Дишането ми беше комплицирано. Трябваше да се каже край. Нещата щяха да отидат на доста зле. “

На кого е съобщила своето решение Ели Бинева, по какъв начин се е трансформирал нейния живот след напускането на тима, какви са били страстите от златото на международното състезание в София и по какъв начин е претърпяла спечелването на олимпийската купа от ансамбъла, вижте в цялото изявление на гимнастичката за YouTube канала Спортната джунгла.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР