Gijon Open, първи кръгДоминик Тийм – Жоао Соуса 6-2, 6-0Доминик

...
Gijon Open, първи кръгДоминик Тийм – Жоао Соуса 6-2, 6-0Доминик
Коментари Харесай

Доминик Тийм разгроми Соуса на старта в Хихон


Gijon Open, първи кръг

Доминик Тийм – Жоао Соуса 6-2, 6-0

Доминик Тийм стартира присъединяване си на ATP 250 шампионата в Хихон с победен триумф над международния №64 Жоао Соуса. Австриецът изигра най-силния си мач от началото на сезона и не остави никакви шансове на съперника си, достигайки до триумфа след едвам 59 минути игра.

Следващият конкурент на Тийм ще бъде Маркос Гирон или осмият подложен Алберт Рамос-Винолас.

Тийм бе доста по-ефективен на сервис, като не направи нито една двойна неточност в хода на дуела и в това време завоюва 83% от точките си на първи начален удар. Бившият №3 осъществя пет от седемте си точки за пробив (71%), като не разреши на Соуса да стигне до нито един брейкпойнт.

Соуса поведе първоначално, само че Тийм бързо пое контрола върху играта и осъществя първия пробив в дуела, който след това затвърди и направи резултата 3-1 в своя изгода. Португалецът редуцира пасива си, само че не за дълго, защото първенецът на US Open за 2020 година продължи да се движи доста по-добре по корта и да играе доста бърз и акуратен тенис. Това му разреши да запише нова серия от три следващи извоювани гейма и да завърши сета при 6-2 в своя изгода.

Във втората част конспирация на процедура нямаше, защото с всяка минала минута Тийм играеше с от ден на ден експанзия и самочувствие. Въпреки напъните на Соуса австриецът не срещна съществени усложнения до края и победи изрично с 6-2, 6-0.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР