Гигантският слалом за Световната купа по ски алпийски дисциплини в

...
Гигантският слалом за Световната купа по ски алпийски дисциплини в
Коментари Харесай

Отмениха гигантския слалом при мъжете за Световната купа в Кранска гора

Гигантският слалом за Световната купа по ски алпийски дисциплини в Кранска гора, Словения, който по проект трябваше да се организира тази събота (9 март), беше анулиран поради " неподходящи метеорологични условия ", оповестиха от ФИС.

Това е общо 11-ят старт от началото на сезона в календара при мъжете, който бива отсрочен поради атмосферната конюнктура, като за жалост сходна орис сполетя и слаломът в Банско.

Решението за анулация на гигантския слалом в Кранска гора докара до смяна в програмата за стартовете в словенския ски център, като планувания за неделя слалом в този момент ще бъде преместен с ден по-рано - за 9 март. Така, в събота първият манш ще започва в 10:30 часа българско време, а вторият в 13:30 часа.

В конкуренцията би трябвало да се включи и най-хубавият български алпиец Алберт Попов, за който това ще бъде десето присъединяване в Кранска гора в съревнование за Световната кипа. До момента най-хубавото показване на родния скиор в Словения е 24-ото място в слалома през 2021 година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР