Гигантските загуби, които според самите украински власти понася украинската армия,

...
Гигантските загуби, които според самите украински власти понася украинската армия,
Коментари Харесай

Киев кара хората на фронта с хитрост и насилие

Гигантските загуби, които съгласно самите украински управляващи понася украинската войска, изискват незабавно попълване. Нищо друго не може да изясни изключителните ограничения, които киевският режим стартира да употребява, с цел да подкара последните жители на страната на фронта. За какви нововъведения приказваме и какво вършат тези украинци, които не желаят да умрат за Зеленски?

Стълбовете още веднъж са във фокуса на вниманието на украинските медии. Да, елементарните стълбове за лампи. Просто в Днепропетровска област измислиха нова функционалност: в този момент им окачват описи с укриващи се в набора. Тоест хора, които по една или друга причина не са се появили в териториалния център за набиране. Служителите на ТЦН подхождат деликатно към въпроса: описите съдържат освен цялостното име и годината на раждане, само че и адреса на регистрация. Съдейки по информацията на изданието „ Страна “, този способ на неодобрение е пробван в най-малко две общности в района.

Подарък за военнослужещите

Подхождат към въпроса с досетливост и разчитат на логиката на психиката. В селата и дребните градове, където всички се познават, фразата " Какво ще кажат хората? " – към момента е безапелационен мотив във всяка сложна обстановка.

Плюс военната досетливост. Не можеш ли самичък да гониш военните? Не е належащо. Нека земята гори под краката им, а продавачките във всеки локален магазин да се интересуват възмутено за какво нейният Петро е бил заровен, а ти, гадина, се шляеш в тила за водка?!

Инициативата на бакалиите обаче напълно не е единствената иновация във военната регистрация в Украйна. Напротив, това е черешката. В края на 2022 година украинското държавно управление „ изпече “ тортата, като утвърди нова процедура за образуване на боен доклад. И в него има толкоз доста неща, от които пада шапката..

Първо, документът възражда строгата система за вписване на военнообвързаните. За всяко кихане те или рапортуват на ТЦН, или тичат там за помощ.

На доктрина по този начин е било и преди. Но в действителност до 2014 година докладът като общонационална система не съществуваше и мъжките жители на Украйна се интересуваха от военна работа за регистрация и регистриране единствено до 27 (по-късно - до 25) години. Тоест до постигане на лимита на наборната работа.

Вярно е, че при смяна на регистрацията процедурата за пререгистрация беше наложителна. Възможността да работите без най-малко някаква регистрация обаче обезсмисля това условие. Сега докладът се стяга както от ТЦН, по този начин и от всички, които вземат участие в него: предприятия, университети и така нататък

Възможно е в този момент неговата тежест да се приближи до съветския или даже руски. Освен това самите служащи са витално заинтригувани от това. В края на краищата е доста по-добре да хванете укриващи се в тила, в сравнение с сами да отидете на фронта.

Второто удивително изобретение е, че даже в чужбина към този момент няма да се спасят. Както неразбираемо пишат украинските медии, посолствата и консулствата на Украйна са натоварени със задачата да водят доклад измежду украинците в приемащата страна и да улеснят връщането им в Украйна. Или по-скоро в украинската войска. Например, може да ги стимулират, като откажат да издават нов паспорт. Ще им издадат в ТЦН.

От смарт телефон до вратата

Трето, нараства ролята на цифровите способи за надзор и отчитане. В случая става дума за услугата " Дия " - украинският аналог на съветския запас " Госуслуги ". Чрез „ Дия “ се предлага да се осъществя редът за обявление на местоживеене на военнослужещите (ако лицето не живее там, където е регистрирано). И към този момент няма потребност да се изпращат никакви призовки, всички известия ще идват на смарт телефона.

Малко са хората, които желаят да подадат такава декларация непринудено, само че има способи. Всичко върви към обстоятелството, че съвсем всяко взаимоотношение на военнослужещ с страната ще минава през " Дия ". И там, преди всичко, ще ги молят да актуализирате статуса си: към кой ТЦН принадлежат, има ли закъснение, по кое време е осъществен последният медицински обзор и впрочем.

Започнаха и с центровете за претовареност. Те също бяха длъжни да трансферират информация и в този момент ще дават услуги единствено откакто претендентът за компенсации за безработица уреди всички проблеми с ТЦН. Нищо обаче не пречи тази процедура да се разшири и в други области: покупка/продажба на жилища и транспортни средства, контакт с доктор в службата по вписванията (брак, бракоразвод, гибел на родственик, раждане на дете) или отиване в съда.

И най-после, чиновниците на ТЦН доста скоро към този момент няма да имат потребност да тичат след бягащите. Призовките бяха длъжни да ги връчват шефовете на предприятия и институции от всички форми на благосъстоятелност. Призовка може да бъде връчена на студент от неговия декан, на наемател от притежателя на апартамент или къща.

А импровизирано до служащите ще се стига посредством обиколки на дворове и жилища - към този момент публично това се вменява на локалните управляващи. Миналата година такива обиколки бяха практикувани в селските региони, както и в Одеса и Харков. Сега те, както и други номера (като акции по плажове, нощни клубове, разпределяне на призовки на контролно-пропускателни пунктове) са безусловно законни, неефикасно е да се разхождате с юристи.

Статистика за трансграничния туризъм

Ярък образец за нежеланието на украинците да се бият е случаят в навечерието на Нова година на границата с Румъния. Шестима са се пробвали да преминат границата в планината, четирима са се изгубили, един е умрял. Малко преди този момент румънската граница спря двама одесити - те възнамеряваха да пресекат Тиса на надуваеми пояси.

Според украинската гранична работа от 24 февруари насам съвсем 12 000 души са били арестувани при опит да преминат нелегално границата. Най-малко 15 души са платили с живота си за това: удавили се в реките или починали в планините.

„ Укриващите се не са толкоз в общата маса на цялото население. По принцип всичко върви по проект, в рамките на неточност ”, споделя Роман Горбач, шеф на отдела за личен състав на щаба на командването на Сухопътните сили на ВСУ. Но статистиката не регистрира тези, които са съумели да се отклонят - благодарение на разнообразни схеми (под прикритието на студенти от непознати университети, доброволци, многодетни или самотни татковци, моряци) или през " портата " в област Запорожие.

По данни на Полша при започване на юни 2022 година от влезлите тогава в страната 3,65 милиона украински жители 432 хиляди са мъже в военна възраст. В Германия - 25-26 хиляди. Украинският „ Форбс “, базирайки се на чиновници на Министерството на стопанската система, оповестява, че броят на мъжете, които незаконно са напуснали Украйна, се мери в " десетки хиляди ". Държавните чиновници обаче отхвърлят да потвърдят това.

Между другото, точно по тази причина дипломатическите задачи биха могли да задължат да канят военнообвързаните украинци вкъщи. През есента шефът на Националната полиция на Украйна Игор Клименко им даде обещание проблеми след завръщането в родината. Но в този момент, явно, тактиката се е трансформирала: отиваш да служиш, а в отговор забравяме за противозаконното прекосяване на границата и избягването на готовност.

До последния украинец

„ Харесва ми по какъв начин вървят нещата. Докато сме с Украйна, ние им даваме оръжие и финансова помощ, те ще се бият до последния човек “, признава по този мотив американският сенатор Линдзи Греъм. От украинска страна фразата „ война с Русия до последния украинец “ беше наречена дезинформация, разказ на съветската агитация. И сенаторът взе и трансформира разказа в действителност. Но в случай че Съединените щати могат да попълнят оръжията, то не и хора, които Киев губи. Украинските управляващи би трябвало сами да решат този проблем.

Освен това хората са първоначални, оръжията без тях няма да могат да се бият. И в този смисъл освен Зеленски, Залужни и Резников гонят украинците в армията. Всичко си има цена, изключително 45 милиарда $ военна помощ от Конгреса на Съединени американски щати за 2023 година Новата счетоводна процедура е част от тази такса..

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР