Гигантските панди вече не са класифицирани като застрашен вид, но

...
Гигантските панди вече не са класифицирани като застрашен вид, но
Коментари Харесай

Китай: Гигантските панди вече не са застрашени, но все още са уязвими

Гигантските панди към този момент не са класифицирани като заплашен тип, само че към момента са уязвими, оповестиха китайските управляващи.

Класификацията беше изменена, откакто броят на пандите в дивата природа доближи 1800.
 18 изумителни обстоятелството за пандите 18 изумителни обстоятелството за пандите
Голямата панда, или на малко панда, наричана още бамбукова мечка и пъстра мечка, е чернобял бозайник от семейство Мечкови, който се ср...

Експертите обявиха, че страната е съумяла да избави своето емблематично животно посредством дълготрайни старания за разширението на местообитанията му.

Китай счита пандите за национално благосъстояние, само че също по този начин ги употребява като дипломатически инструмент.

Последната смяна в статуса на пандите от „ заплашен ” в „ уязвим ” тип " отразява усъвършенстваните им условия на живот и напъните на Китай за поддържане на техните местообитания ", сподели Цуй Шуонг, началник на Министерството на екологията и околната среда в КНР.

Новата подредба идва години откакто Международният съюз за запазване на природата (IUCN) извади животното от листата на застрашените типове през 2016 година
 Пандите към този момент не са заплашен тип Пандите към този момент не са заплашен тип
Пандите към този момент не са заплашен от изгубване тип. След десетилетия старания за опазването им, към този момент е маркиран сериозен прогрес. Официални...

По това време Китай оспори решението, заявявайки, че то може да заблуди хората да имат вяра, че напъните за запазване на типа могат да бъдат облекчени.

Съобщението тази седмица от китайското министерство на околната среда за първи път трансформира статуса на животното в националния лист на Пекин, който употребява сходни стандарти за подредба като основаната в Швейцария IUCN.

Източник: BBC
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР