Гигантските черни дупки са известни със своите апетити. Но изглежда,

...
Гигантските черни дупки са известни със своите апетити. Но изглежда,
Коментари Харесай

Черните дупки стремително растат

Гигантските черни дупки са известни със своите апетити. Но наподобява, че тези " чудовища " са по-ненаситни, в сравнение с се смяташе до момента. Свръхмасивните черни дупки, множеството от които са скрити в центъра на галактиките, порастват с невероятна скорост.

Свръхмасивни черни дупки са с голяма маса, някои с 10 милиарда пъти по-голяма маса от нашето Слънце. Учените, посредством компютърна симулация, са се пробвали да проследят растежа на черните дупки, по-специално, те се заинтересовали от спиралните галактики, сходни на Млечния път.

Според догатките на учените, гигантска черна дупка има в вселена Сомбреро. Според учените, в този момент тя има маса 500 милиона пъти по-голяма от тази на Слънцето.

Астрономите са разкрили, че, обратно на публикуваната доктрина, черните дупки, открити в центровете на галактиките може да набъбват, поглъщайки " космически газ " и други субстанции. До момента учените имаха вяра, че масата на черните дупки се усилва от обединяване на две галактики.

Ръководителят на проучването лекар Виктор Дебатиста от университета на Централен Ланкашир, разяснява: Нашето моделиране демонстрира, че черните дупки порастват дейно в спиралните галактики.

Новото изследване удостоверява, че черната дупка в Млечния път може да погълне материя до 15 земни маси, за към 10 години, след среща с газов облак.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР