Гигантската панда, която се роди в Московския зоопарк, ще получи

...
Гигантската панда, която се роди в Московския зоопарк, ще получи
Коментари Харесай

Московчани избират име за новородената си панда, Катюша за момента води в класацията

Гигантската панда, която се роди в Московския зоопарк, ще получи име, което ще бъде определено след гласоподаване от жителите на града. Бебето панда навърши 100 дни и съгласно кмета на Москва Сергей Собянин най-популярното досега име е Катюша, оповестяват локални медии.

Московчани могат да избират сред 10 имена, измежду които са Катюша (популярно съветско име в Китай), Сяо Мо (съкратено наименование на Москва), Мо Мо (още едно редуциране за съветската столица) и Маша (едно от най-популярните съветски имена в Китай). Жителите могат да упражнят правото си на избор в интернет портала на кмета, оповестява ТАСС.

В рамките на 24 часа повече от 100 000 московчани са взели присъединяване в гласуването, като за момента Катюша е най-предпочитаното име, оповестяват медии.

Гигантската панда е родена в Московския зоопарк през август тази година. Тя стана първата бебе панда, която се роди в Русия, напомня Китайският народен проучвателен център за запазване и проучване на пандите.

Родителите на бебето панда са Руи (бащата) и Диндин (майката), които всекидневно притеглят огромни тълпи в Московския зоопарк. Двойката дойде в Москва през 2019 година, когато Китай и Русия отпразнуваха 70 -годишнината от основаването на двустранни дипломатически връзки. Семейството ще прекара 15 години в зоологическата градина в Москва, напомня People`s Daily.

Описвайки раждането на бебето панда като доста събитие за Русия и световната общественост на феновете на панди, кметът Собянин изрази благодарността си към напъните на локалните специалисти и техните китайски сътрудници. В обява в Telegram кметът акцентира уникалността и редкостта на това събитие, оповестява организация Синхуа.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР