Гигантска статуя на Христос в столицата Лима пострада при пожар

...
Гигантска статуя на Христос в столицата Лима пострада при пожар
Коментари Харесай

Опожариха статуя на Христос в Лима дни преди визитата на папата

Гигантска скулптура на Христос в столицата Лима пострада при пожар дни преди папа Франциск да посети Перу, съобщи Асошиейтед прес.

Жителите на града се разсъниха през днешния ден и откриха, че съвсем цялата задница на голямата бяла скулптура е овъглена. Причините за пожара се проверяват.

Статуята в Лима е копие на фамозната скулптура на Христос Спасител в Рио де Жанейро и бе дарена на Перу от бразилския конгломерат Одебрехт. Той е забъркан в голям корупционен скандал, обхванал освен Бразилия, само че и други латиноамерикански страни и опетнил няколко от най-видните политици в Перу.

Президентът Педро Пабло Кучински едвам оцеля при гласоподаване за импийчмънт в Народното събрание през декември поради връзките му с Одебрехт.

Огромната скулптура на Христос се появи в Перу през 2011 година Тя е висока 37 метра, от тях 15 метра е постаментът, а 22 метра е висока самата скулптура. Противоречиви са данните от какво е направена. Първо се твърдеше, че е от камък, само че след това се появиха информации, че е направена от полиестерна смола и метал.
Папа Франциск ще бъде в Перу от 18 до 21 януари.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР