Гигантска дупка, в която се намира древна гора в Китай,

...
Гигантска дупка, в която се намира древна гора в Китай,
Коментари Харесай

Откриха древна гора в Китай, в която може да има абсолютно непознати видове

Гигантска дупка, в която се намира антична гора в Китай, може да се окаже дом на непознати типове. Китайски учени от китайския самостоятелен регион Гуанси Чжуан откриват предходната година дупка с дълбочина 190 метра, в която дърветата са високи до 40 метра.

Тя е открита от откриватели на пещери, които се гмуркат надълбоко в гората – която изненадващо има междина, освобождаваща място за слънчевата светлина в процъфтяващата гора. Районът, в който съществуват такива дупки, постоянно се назовава карстов ландшафт. 

Те се получават, когато водата ерозира главната канара.

Чен Лисин, който управлява екипа на пещерната експедиция, в този момент допусна, че в гората може да има непознати на науката животни.

Не бих се изненадал, в случай че някой каже, че в тези пещери се срещат типове, които в никакъв случай до момента не са били съобщавани или описвани от науката.

Изпълнителният шеф на Националния институт за проучване на пещерите и карста (NCKRI) в Съединени американски щати, сестринска организация на Китайската геоложка работа, Джордж Вени съобщи: 

Това е доста значимо: Не единствено, че дупките и пещерите оферират леговище за живота, само че те са и канал към водоносните пластове или дълбоките ресурси от подземна вода. Карстовите водоносни хоризонти обезпечават единствения или главния източник на вода за 700 милиона души по света. Но те са елементарно налични и се източват – или се замърсяват. Те са единствените типове водоносни хоризонти, които могат да се замърсяват с твърди боклуци. Изваждал съм автомобилни батерии и автомобилни каросерии, варели с господ знае какво и бутилки с господ знае какво от дейния пещерен поток.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР