Гиганти като Coca-Cola, J. M. Smucker Company, Diageo, Mars, HP,

...
Гиганти като Coca-Cola, J. M. Smucker Company, Diageo, Mars, HP,
Коментари Харесай

Зукърбърг се оказа прав: Бойкoтът, обявен на Facebook, не оказва голямо влияние на приходите

Гиганти като Coca-Cola, J. M. Smucker Company, Diageo, Mars, HP, CVS Health и Verizon, ще продължат да стопират рекламите си във Фейсбук след формалния завършек на протеста на платформата, написа CNBC.

Кампания, наречена " #StopHateForProfit " прикани рекламодателите да бойкотират Фейсбук за месец юли. Някои компании обявиха, че са паузирали рекламите единствено във Фейсбук за юли. Други споделиха, че ще го създадат до края на годината, а трети оповестиха протест и на други компании в обществените медии като Twitter и YouTube на Alphabet. Като цяло повече от 1000 групи и компании взеха присъединяване в протеста, като задачата беше да се окаже напън върху Фейсбук да предприеме по-строги стъпки, с цел да спре разпространяването на тирада на омразата и дезинформация на своята платформа.

Въпреки че придвижването може да е блъснало репутацията на Фейсбук, не наподобява да има огромно въздействие върху приходите.

В резултатите за второто тримесечие предходната седмица Фейсбук изброи протестите на главните рекламодатели като фактор, който ще повлияе отрицателно на приходите през това тримесечие. И въпреки всичко компанията съобщи, че годишният й ритъм на напредък на приходите от реклами през първите три седмици на юли е в сходство с равнището на напредък на рекламните доходи от второто тримесечие на годината от 10%.

Накратко, Фейсбук алармира на вложителите, че протестите няма да окажат огромно въздействие на приходите от реклама и ще продължат да порастват, макар тях.

Според платформата за маркетинг проучвания Pathmatics, топ 100 рекламодатели в Съединени американски щати на платформата Фейсбук през юли 2020 година са похарчили общо 338,2 милиона $, до момента в който топ 100 рекламодатели в Съединени американски щати през юли 2019 година са изразходвали 389 милиона $, макар че би трябвало да се означи, че доста маркетингови бюджети също са понижени на фона на пандемията.

Но Фейсбук все по-малко разчита на огромните рекламодатели, защото базата му за рекламодатели нараства. Миналата седмица компанията съобщи, че топ 100 рекламодатели съставляват 16% от общите й доходи от реклама от 18,3 милиарда $ през второто тримесечие, което е по-нисък % по отношение на година преди. Компанията споделя, че има повече от 9 милиона рекламодатели на своята платформа, най-вече дребни предприятия.

Говорител на Фейсбук съобщи, че компанията не дава данни на Pathmatics и оценките на компанията са " лимитирани ".
 Зукърбърг разгневи рекламодателите и организациите, които бойкотират Фейсбук
Зукърбърг разгневи рекламодателите и организациите, които бойкотират Фейсбук

Те посикаха 10 промени, които засягат всеки аспект на действието на Фейсбук

Изпълнителният шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг не изглеждаше доста обезпокоен от протеста, изказвайки съмнение е, че всички тези рекламодатели ще се върнат в платформата скоро. Миналата седмица компанията разгласява обява в блог, в която излага дейностите на компанията по въпросите на гражданските права.

" Зукърбърг към момента не е подходил към вида смислени дейности, които желаеме да забележим ",казват представители на акцията. Миналия четвъртък " Stop Hate for Profit " съобщи, че придвижването нараства в Европа и в други области и има " експлицитни задължения " от рекламодателите да в бъдеще.Организацията не даде съответни данни в писмото за нови рекламодатели, включили се към протестите в Европа. Те също по този начин обявиха, че доста компании не са подготвени да се върнат към платформите на Фейсбук.

Тези компании включват Honda, Ben & Jerry " s, Diageo, Henkel, HP, Volkswagen и доста други.
 Въпреки проблемите с рекламодателите, Фейсбук регистрира растеж на облагата
Въпреки проблемите с рекламодателите, Фейсбук регистрира растеж на облагата

През актуалното тримесечие обаче растежът на постъпленията ще е подтиснат, а дейните консуматори ще са в плато, чакат от компанията
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР