Гигантът в сферата на видео игрите Epic Games обяви, че

...
Гигантът в сферата на видео игрите Epic Games обяви, че
Коментари Харесай

Създателят на Fortine набра 1 млрд. долара финансиране

Гигантът в областта на видео игрите Epic Games разгласи, че е  набрал 1 милиарда $ при нов кръг на финансиране. Това значи, че пазарната стойност на разработчика на известната игра Fortnite към този момент е 28,7 милиарда $, осведоми Ройтерс.

Ограничителните ограничения против разпространяването на ковид, които принудиха хората да останат по домовете си, дадоха голям подтик на развлекателния бранш и по-конкретно на този за видео игрите, като по данни на американската компания за изследване на пазара NPD през февруари е регистриран 35% растеж на разноските за видео игри до 4,6 милиарда $.

От Epic обявиха, че в новия кръг на финансиране са се присъединили фирмите Appaloosa, Baillie Gifford и KKR & Co. Фирмата е получила и спомагателна инвестиция от 200 млн. $ от Sony Group Corp, която има миноритарен дял в Epic  Games.

Финансирането идва на фона на правосъдна борба сред Epic и софтуерния колос Apple, до която се стигна, откакто компанията за видео игри опита да избегне комисионната от 30%, която компаниите заплащат на производителя на iPhone за допускането си до магазина за приложения App Store, като показа своя лична платежна система. В резултат Apple отстрани играта Fortine от своя магазин за приложения.

Apple счита да се отбрани в съда като изтъкне, че в случай че бъдат изпълнени настояванията на Epic Games за промени в магазина ще пострадат потребителите и другите разработчици.

Главният изпълнителен шеф на Epic Games Тим Суини остава контролиращ акционер в компанията след последната инвестиция, гласи изказването на Epic Games.

„ Тази инвестиция ще помогне за ускоряването на работата ни по създаване на свързани обществени прекарвания във Fortnite, Rocket League и Fall Guys, до момента в който ние поддържаме разработчиците на игри и основателите с Engine, Epic Online Services и Epic Games Store ”, разяснява Суини.

Компанията има повече от 160 млн. консуматори в своя магазин за компютърни игри Epic Games Store. Миналата година тя получи инвестиция от 250 млн. $ инвестиция от Sony в подмяна на миноритарен дял.

През 2018 година компанията набра финансиране от 1,25 милиарда $ от разнообразни вложители, в това число KKR.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР