Гигантът в онлайн търговията Amazon е изправен пред тежък Черен

...
Гигантът в онлайн търговията Amazon е изправен пред тежък Черен
Коментари Харесай

Стачка на служители в Amazon заплашва Черния петък

Гигантът в онлайн търговията Amazon е изправен пред тежък Черен петък в Италия и Германия, където личният състав на дистрибуторски центрове на компанията ще стачкува през днешния ден, съобщи Ройтерс.

В Италия ще бъде обиден главният дистрибуторски център, чиито чиновници ще упорстват за по-добри заплати и условия на труд в основен за продажбите ден.

Също като останалата част от Европа, през последните години и италианците възприеха американската традиция за огромни отстъпки в цените в деня след Деня на благодарността - така наречен Черен петък.

По информация на водещите италиански синдикати над 500 служащи от обекта в Кастел Сан Джовани, в северната провинция Пиаченца, няма да извършват отговорностите си от 6 ч. сутринта в петък до 6 ч. сутринта в събота.

В изказване профсъюзите подлагат на критика американската мултинационална компания за това, че отхвърля да договаря за по-високи заплати и бонуси макар " големия напредък " на Amazon на италианския пазар, на който работи от седем години.

" Има пари за преразпределяне ", настояват синдикатите.

В Германия синдикатът Verdi заяви, че чиновниците от шест дистрибуторски центрове също ще стачкуват като част от някогашен спор за възнагражденията и изискванията.

" Най-големият онлайн търговец на дребно в света желае да реализира рекордни продажби на този ден, само че чиновниците би трябвало да се показват рекордно освен в този ден, с цел да може всичко да въври, както Amazon желае ", разяснява Щефани Нутценбергер, член на борда на Verdi.

Източник: БТА

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР