Гигантът в лизинга на самолети AerCap Holdings, който е най-големият

...
Гигантът в лизинга на самолети AerCap Holdings, който е най-големият
Коментари Харесай

Най-големият притежател на самолети в света изгуби 113 машини в Русия

Гигантът в лизинга на самолети AerCap Holdings, който е най-големият собственик на сaмолети в света, е изгубил 113 машини, откакто Русия ги конфискува в отговор на глобите, провокирани от войната в Украйна.

Иззетите от съветските управляващи самолети и 11 реактивни мотори са принудили AerCap да направи отчисления в размер на 2.7 милиарда $ преди налози за тримесечието.

Вследствие на това компанията регистрира 2 милиарда $ чиста загуба вместо 500 млн. $ облага, в случай че не беше понесла този удар.

Ръководители на компанията обаче споделят, че тримесечието е било положително и че виждат по-добри времена в бъдеще, защото търсенето на полети в международен мащаб продължава да се възвръща от пандемията от COVID-19.

Акциите на основаната в Дъблин компания нарастнаха с 6% след излизането на доклада, написа CNN Business.

Тя е съумяла да прибере 22 самолета и 3 мотора, преди те да бъдат конфискувани от съветските управляващи. Заведени са застрахователни искове в опит да се върнат изгубените самолети, макар че част от тях са към съветски застрахователни компании. Зад тези полици стоят и западни презастрахователи, само че съгласно AerCap "има неизясненост по отношение на времето и количеството на средствата, които може вероятно да бъдат възобновени по тези полици. "

Компанията има общо 1 624 самолета, доста повече от която и да било самолетна компания. Изгубените в Русия самолети са представлявали по-малко от 5% от чистата стойност на флота на Aercap, който се разраства по време на пандемията след придобиването на конкурентната GECAS от General Electric (GE).
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР