Гигантът в интернет търговията Amazon обяви, че предлага да плати

...
Гигантът в интернет търговията Amazon обяви, че предлага да плати
Коментари Харесай

Amazon плаща 1,2 млрд. долара за образованието на над 1 млн. свои служители

Гигантът в интернет търговията Amazon разгласи, че предлага да заплати образованието на над 1 млн. свои чиновници, съобщи Би  Би Си.

Компанията има намерение да покрие таксите за университет на 750 000 свои чиновници, съобщи Би Би Си. Освен това се планува да бъде платено  образованието по британски език и разнообразни спомагателни квалификации на други 300 000 чиновници.  

Компанията възнамерява да отдели за задачата 1,2 милиарда $, като все още за средства ще могат да аплайват чиновниците в Съединени американски щати.

Мярката се вкарва, тъй като компанията все по-трудно съумява да набере и да задържи личен състав. Само през юли новите свободни позиции в американската стопанска система са били близо 11 млн. броя – което е безспорен връх и слага под огромен напън бизнеса в мощно конкурентна среда за привличане на нови служащи.

Преди няколко седмици друга огромна компания в търговията Walmart разгласи, че ще покрие разноските за университет на 1,5 млн. свои чиновници, а компанията Target – на 340 000 свои служащи.

Компаниите все по-активно притеглят 14 и 15 – годишни на работа и дават бонуси за новопостъпилите служащи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР