Гибелта на динозаврите е една от най-големите загадки в света

...
Гибелта на динозаврите е една от най-големите загадки в света
Коментари Харесай

Какво е убило динозаврите: Учени с нови разкрития

Гибелта на динозаврите е една от най-големите загадки в света на палеонтологията и геологията. От десетилетия се спори дали метеорит или вулканично изригване са довели до изгубването им. Ново изследване хвърля светлина върху този въпрос, като употребява опциите на компютърния разбор, с цел да разкрие нова доктрина.

Ново изследване, в което се употребява нова революционна форма на разбор, стига до заключението, че изгубването на динозаврите е провокирано от вулканични изригвания, а не от удар на метеорит.

Изследването употребява неповторим метод, който свежда до най-малко човешката индивидуалност, казва компютърният геолог от колежа " Дартмут "  Александър Кокс.

What really killed the dinosaurs? Researchers might finally have the answer.
— Seeker by The Verge (@Seeker)
Преобладаващите теории към изгубването на динозаврите постоянно са се фокусирали върху удара на метеорит , който е основал кратера " Чиксулуб ". Друга доктрина показва, че продължителните вулканични изригвания , известни като  Декански капани в Западна Индия, са причина динозаврите да изчезнат. 

За да разгадаят тази антична тайнственост, учените използвали статистически модел, наименуван подход на Марковска верига. Този комплициран модел систематично прави оценка вероятността за разнообразни сюжети, свързани с газовите излъчвания от удара на метеорита и вулканичните изригвания.

Сравнявайки резултатите от симулациите с геоложките наблюдения, учените успяват да създадат изводи за ориста на динозаврите с висока степен на меродавност.

Space Aliens
Scientists Discover New Theory About What Killed The Dinosaurs
— Michael Solan (@MichaelSolanSr)
Палеоклиматологът Клей Табор от Университета в Кънектикът, допуска, че ударът на " Чиксулуб " може да е провокирал и други опустошителни последствия, освен газовите излъчвания.

Основното доказателство, което поддържа теорията, че Декански клопки са главен провинен за изгубването на динозаврите, идва от дълбокоокеанските седименти. Сондажите, пробити в тези седименти, съдържат данни, показващи обилни отделяния на газове, в това число затоплящ планетата въглероден диоксид и серен диоксид.

В това ново проучване, което изследва изчезването на динозаврите, фокусът се измества върху газовите излъчвания. Компютърните симулации са открили, че солидните прояви на газ, освободени по време на вулканичното изригване, са задоволителни, с цел да обяснят измененията в температурата и въглеродния цикъл по време на измирането. За разлика от тях ударът на метеорита не е провокирал забележителен скок на въглероден или серен диоксид.

Учените употребявали паралелни калкулации, включващи 128 разнообразни процесора, които правят симулации по едно и също време. Този софтуерен скок фрапантно намалява времето, належащо за изчисленията, което позволява да се стигне до изводи единствено за няколко дни вместо за година.

BREAKING:- What if Pre-Historic humans killed the Dinosaurs
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР