Гградините на Бъкингамския дворец ще бъдат отворени за публични посещения

...
Гградините на Бъкингамския дворец ще бъдат отворени за публични посещения
Коментари Харесай

Бъкингамският дворец отваря градините си за посетители

Гградините на Бъкингамския замък ще бъдат отворени за обществени визити за първи път в историята им, съобщи Ройтерс. 

Досега в градините се допускаха единствено проведени визити. Тази година, до месец септември, против билет от 16,50 английски лири, туристите ще могат да се разхождат сами из парка на Бъкингамския замък.

" За жал нямахме опция да отворим, както нормално, за гости залите в двореца поради обстановката с новия ковид и по тази причина е отлично, че вместо това можем да отворим градината ", сподели Сали Гудсър от фондацията, която ръководи кралските дворци.

Градините се намират зад двореца и съставляват най-големият частен парк в границите на Лондон, простирайки се на повърхност от 160 декара. 

Посетителите ще могат да се насладят на цветните лехи, на кошерите и на дърветата, посадени и кръстени на кралица Виктория и принц Албърт, както и да си създадат пикник на чудесно поддържаната ливада.

По традиция кралицата е хазаин на три култивиран празненства в парка на двореца, само че през последните две години те не се провеждат поради пандемията.

Миналия месец управляващите оповестиха, че кралските финанси са потърпевши съществено по време на пандемията поради непостъпилите милиони английски лири доходи от продажби на входни билети. В двореца е в ход десетгодишен ремонт за 369 милиона английски лири, при който се подменя електрическата апаратура и се обновява и друга остаряла инфраструктура. По време на пандемията, до момента в който кралицата е в замъка Уиндзор отвън Лондон, ремонтните действия бяха ускорени.

 

The garden at Buckingham Palace is set to open to the public for the first time in history

— BBC News (UK) (@BBCNews)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР