Гейминг индустрията е една от най-големите и сякаш най-подценявани в

...
Гейминг индустрията е една от най-големите и сякаш най-подценявани в
Коментари Харесай

Кои са най-големите сделки в историята на гейминг индустрията?

Гейминг промишлеността е една от най-големите и като че ли най-подценявани в международен мащаб. В нея покупко-продажбите през последните години вървят все нагоре, а единствено през този месец видяхме по какъв начин Take-Two Software закупи групата Zynga за над 12 милиарда $. Скоро по-късно Microsoft купи Activision Blizzard за към 68 милиарда $. Тези колосални числа ни предизвикаха да забележим кои са най-големите покупко-продажби в гейминг промишлеността досега: 

Microsfot купува Zenimax
Представяме ви най-бързо разрастващите се онлайн промишлености и по какъв начин можете да ги употребявате
Животът ни се ръководи от интернет и сме очевидци на това по какъв начин цели промишлености се основават на онлайн платформи. Най-важните фактори в...
Прочети повече
Още една договорка, в която Microsoft са забъркани. Сделката на стойност 7,5 милиарда беше най-голямата за времето си. Доста хора посрещнаха договорката скептично, като се чудиха какво ще се случи с екипа и знакови заглавия на студиото. Нормално, беше оповестено, че всички игри на Zenimax ще се пускат извънредно за Microsoft, а 8 екипа от студиото се вляха в дивизията на Microsoft, която дава отговор за гейминг. 

Tencent купува Supercell

Това надали ще приказва нещо даже на феновете на гейминга. Сделката се случва в Китай и се оценя на 8,6 милиарда $. Събитията се развиха през 2016-та и това беше колосална сума за промишлеността тогава. Supercell са виновни за играта Clash of Clans, която се трансформира в една от най-популярните тактики за мобилни устройства. Интересно е, че самата компанията е била оценяна на малко над 10 милиарда по това време, тъй че китайците несъмнено са създали добра договорка. 

Take-Two купува Zynga
Световната промишленост: Цените ще се движат единствено в една посока
Докато централните банки се борят с въпроса дали инфлационният напън ще бъде краткотрайно събитие, индустриалните ръководители по света им...
Прочети повече
Вече споменахме тази договорка в уводните думи към публикацията. С този ход Take-Two обявиха, че желаят да се трансфорат в една от най-големите компании, които основават развлекателни игри. Интересно е, че през годините Zynga направи редица придобивания, с цел да бъде добита най-после самата компания. Сделката е прясна - от януари тази година и се оценя на 12,7 милиарда $. В оня миг това беше най-скъпата договорка в бранша. Причините са ясни - водещата позиция на Zynga в областта на мобилния гейминг. 

Microsoft купува Activision Blizzard

И стигаме до най-голямата договорка в историята досега. Софтуерният колос купи един от колосите в гейминг промишлеността. Сделка за 68 милиарда, която е два пъти по-голяма от предходните взети дружно. Това единствено би трябвало да ви демонстрира капацитета и желанията, които Microsfot има за гейминг промишлеността. Това ще даде на Microsoft извънреден достъп за техните платформи на именити заглавия на студиото, които имат стотици милиони почитатели от целия свят. 

Единственото, което остава да се чудим сега е коя ще бъде договорката, която ще вземе първото място и какъв брой скоро ще се случи това. 

Още от ТЕХНОЛОГИИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР