Гей комикс изненадващо оглави класацията Тийн Топ 10 на книжарниците

...
Гей комикс изненадващо оглави класацията Тийн Топ 10 на книжарниците
Коментари Харесай

Гей комикс оглави класацията за тийн книги на Хеликон“

Гей комикс изненадващо оглави класацията Тийн Топ 10 на книжарниците „ Хеликон “, откри Lupa.bg. 

Преводната версия на графичната новела, превзела стотици хиляди почитатели по света, се появи наскоро изненадващо и у нас, макар преобладаващо консервативните настроения в страната. Първият том на поредицата Heartstopper, преведен у нас като „ Сърцебиене. Момче среща момче “ е в продажба от няколко седмици и за това малко време съумя да оглави класацията за тийнейджърски книги.



Поредицата от графични романи на английската писателка и илюстраторка Алис Осман наблюдават живота на две момчета – Ник Нелсън и Чарли Спринг. 

Историята в резюме: Чарли и Ник са в едно и също учебно заведение, само че в никакъв случай не са се срещали… Докато един ден не се постанова да седнат на един чин. Двамата бързо се сприятеляват и скоро Чарли хлътва съществено по Ник, въпреки да не счита, че има късмет с него. Все отново Никълъс е капитан на учебния тим по ръгби...

Но любовта постоянно е способна на изненади и скоро се оказва, че Ник е заинтересован от Чарли, повече в сравнение с и двамата осъзнават.

През юли 2019 година продуцентската компания See-Saw Films получава правата за акомодация на комикса Heartstopper. През януари 2021 година „ Нетфликс “ поръчва осем епизода и акомодацията влиза в продукция. Сериалът дебютира на 22 април 2022 година с отличен отзвук от критици и фенове и по-късно е възобновен за втори и трети сезон.

Heartstopper получи извънредно рядко срещаната 100-процентова оценка на утвърждение в уеб страницата за обобщаване на рецензии Rotten Tomatoes и бе номиниран и завоюва в доста категории, в това число “Най-добро ЛГБТИ шоу ” на наградите Dorian TV Awards.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР