GettyВсяка година в третия четвъртък на месец ноември международната общественост

...
GettyВсяка година в третия четвъртък на месец ноември международната общественост
Коментари Харесай

45 хиляди от децата в България са пушачи!

GettyВсяка година в третия четвъртък на месец ноември интернационалната общност отбелязва Световния ден без тютюнев пушек и ден за битка с раковите болести.

В България има 45 000 малолетни пушачи, предизвестяват от сдружението " България без пушек “.

36 % от тях са девойки на 16 години и по този индикатор страната ни е преди всичко в Европа. От сдружението оферират законодателна стратегия. Настояват към държавното управление да бъде образуван Национален съвет за ограничение на тютюнопушенето, само че, съгласно доктор Гергана Гешанова от сдружението, няма политическа воля за решение на казуса:

" Дружеството на кардиолозите, на пулмолозите, на хората с инсулти, на медицинските експерти, Асоциация " Родители “, Националната мрежа за децата, офисът на СЗО за България – това са единствено част от организациите, които са подготвени да застанат в отбрана на здравето на хората. Въпросът е да има някой да ги чуе “, сподели доктор Гергана Гешанова пред БНР.

11 хиляди сигнала са получени за заведения, които нарушават възбраната за тютюнопушене в закрити пространства. Според екипа на сдружението " България без пушек “ броят на пушачите в страната би намалял при по-високи цени на тютюневите произведения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР