Getty Images Пилотът на падналия в Черно море МиГ-29 е бил

...
Getty Images
Пилотът на падналия в Черно море МиГ-29 е бил
Коментари Харесай

Пилотът на падналия в Черно море МиГ-29 е бил със солиден стаж

 Getty Images Пилотът на падналия в Черно море МиГ-29 е бил умел и със стабилен стаж. Според осведомени той нееднократно е доказвал своя професионализъм в небето.  

Колегите му от авиобазата се молят да  е жив. Те се тормозят някой да не прави политика от случая. " Пътуват всякакви управленци към мястото, където се е правило учението. Какво ще вършат те там, откакто не схващат от това “, разясняват чиновници от поделението. Те се притесняват да не стартира мятане на виновност върху почтени, като пълководец на авиобаза, командващ Военновъздушни сили или негов заместител.

" Има ли значение с какъв брой изтребителя МиГ-29 оставаме? Преди бяха 15, след този случай са 14. Половината от тях не летят “, споделят хора от авиобазата.

Българското авиационно списание " Клуб КРИЛЕ " само е станало очевидец на завръщането на БЛА Aerosonde Mk 4.7 на СКСО, който откри маслени петна в морето на мястото на злополуката с МиГ-29 край Шабла на 11 km от брега.

На мястото е ориентиран вертолет AS565MB Panther, който открива във водата части от самолета и избавителна жилетка.

След това към мястото са ориентирани корабите на Военноморски сили корвета 14 " Бодри ", корвета 13 " Решетелни ", минен ловджия 32 " Цибър ", избавителен транспортен съд 224 " Протео " и водолазен катер.

Падналият аероплан е взел участие в взаимно обучение със сръбските Военновъздушни сили край Шабла, което е почнало на 7 юни и е трябвало да продължи до 11 юни. Заради случая е прекъснато.

Сръбските Военновъздушни сили също вземат участие с три изтребителя МиГ-29, които са изхвърчали и кацали от Граф Игнатиево, написа pan.bg. Учението е включвало пукотевица с артилерийско, бомбово и ракетно въоръжение, както и отстрели по светещи парашутни цели.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР