Getty Images Отстреляна е първата проблемна мечка в Смолянско, за която

...
Getty Images
Отстреляна е първата проблемна мечка в Смолянско, за която
Коментари Харесай

Пловдивчанин застреля от засада 240-килограмова проблемна мечка

 Getty Images Отстреляна е първата проблематична мечка в Смолянско, за която е потвърдено, че е нанасяла поредност вреди на стопани в региона на Община Баните. Информацията бе доказана от шефа на Южно централно горско предприятие-Смолян, инж. Ботьо Арабаджиев. Мечката, която е била от мъжки образец, е гръмната нощес на територията на Държавно горско стопанство Славейно. 

Именно в този регион са регистрирани съществени вреди нанесени от мечки през последните седмици,видно от справката на Регионалната ревизия по околна среда и водите в Смолян. Мечката е била убита с един изстрел от ловеца Георги Караджов, който е от Пловдив. Караджов има богат опит като ловджия зад тила си. В момента убитото диво животно се съхранява в огромен ледник, до момента в който излязат резултатите от взетите проби и надлежно се вземе решение какво да се прави с нея.

Отстреляната мечка, която е била стара, а нападала в региона и няколко пчелина, като при последните са наранени кошери на гражданин от с. Гълъбово, Община Баните. Именно в региона на пчелините е проведена засадата и при следващото връщане на мечката, тя била отстреляна. 

" По безапелационен метод е потвърдено, че това е една от проблематичните мечки, открито и след снемането на данните от представителите на Регионалната ревизия по околната среда и водите “,коментира още инж. Арабаджиев.

Според осведомени мечката е била много огромна, като приблизителното й тегло е било към 240 кг. Трофеят остава на предписание на Горското стопанство. Именно за територията на ДГС Славейно, са издадени разрешителни за отстрел на две мечки от министерството на земеделието, храните и горите, както и по 1 за обсега на горските стопанства в Смолян и Борино, оповестява " Дарик ". През август записаните публично мечи набези на територията на Смолянско са 15, при които са умъртвени 19 животни и унищожени десетки пчелни кошери.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР