Гешев защитава своята привилегия, нормално е да имаме противоречия, коментира

...
Гешев защитава своята привилегия, нормално е да имаме противоречия, коментира
Коментари Харесай

Крум Зарков: Дебатът за закона за домашното насилие се замърсява от други удобни въпроси


Гешев пази своята привилегия, обикновено е да имаме несъгласия, разяснява служебният министър на правораздаването

Обвиненият за убийството в Перник може да получи до 20 години затвор. Но това ще върне ли майката на тези две деца, откакто е имало голям брой индикации за домашно принуждение? Затова би трябвало да се предприеме метод, който не би трябвало да позволява сходни неща да се случват. Този спор обаче от прекалено много време е нечист. Това съобщи пред Нова телевизия министърът на правораздаването Крум Зарков в коментар на убийството в Перник на жена, жертва на домашно принуждение.

По думите му в България дебатът за домашното принуждение е помрачен от други комфортни въпроси – джендъри, хомосексуални права и какво ли не още. „ Няколко са партиите, които приказват по тези въпроси. Българска социалистическа партия е най-гласовитата по тази тематика, което изобщо не ѝ прави чест “.

Според Зарков от години се знае какво би трябвало да се направи по въпроса и даже е импортиран законопроект. „ Трябва да се построи система, която да координира напъните на разнообразни органи – Министерство на вътрешните работи, Министерство на правораздаването, обществени грижи. Трябва допустимо най-бързо жертвата да бъде предпазена. Трябва да се работи и с насилника. Трябва да се обърне внимание и на психологичното здраве в България. Как се дава и управлява притежанието на оръжие “, безапелационен е Крум Зарков.

Правосъдният министър разяснява и връзките сред него и Иван Гешев.

„ Главният прокурор Иван Гешев пази своята привилегия, той е единственият човек, който в случай че се наложи да бъде разследван, ще бъде разследван от негов директен зависещ. Така че е обикновено да имаме несъгласия “, уточни Зарков.

„ Министри като Крум Зарков ни връщат във времена на правна неустановеност и липса на демократични полезности “, по този начин основният прокурор разчете дейностите на Зарков.

„ Няма да се окачам с основния прокурор и да си водим някакъв неприсъствен спор, има законопроект, който ще смъкна от България над 70 неоправдателни решения “, отговори Зарков.

„ Има ясни поръчки от главните политически сили, че законът за отчетността на основния прокурор ще бъде признат “, акцентира той. 

По мотив декларацията на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която в края на седмицата изрично съобщи, че служебната власт внася бюджет напук, който никой в страната не поддържа, Зарков уточни, че Нинова се държала като съпротива на служебната власт през цялото време.

„ Бюджетът не е напук, а на действителността. Представяме проект сметката на страната в ръцете на народните представители “, разяснява Зарков.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР