Гешев се засегна и настоя Йорданова да се извини за

...
Гешев се засегна и настоя Йорданова да се извини за
Коментари Харесай

Напрежение между Гешев и Йорданова на заседанието на ВСС /видео/

Гешев се засегна и настоя Йорданова да се извини за изказванията си, само че тя отхвърли.

Членове от прокурорската гилдия оповестиха, че познават Иван Гешев едвам от няколко години и няма по какъв начин той да е взел участие в кариерното им развиване.

Според министър Надежда Йорданова във Висш съдебен съвет има систематичен проблем.

А още реди началото на дебата част от членовете на Висшия правосъден съвет желаеха пояснение от министърът на правораздаването Надежда Йорданова във връзка свое телевизионно присъединяване.

Не един път министърът е заявявала, че членовете на Висш съдебен съвет са подвластни от основния прокурор Иван Гешев и не чака да вземат обективно решение за неговото предварително премахване.

„ Дойде ми допълнително всякакви хора да се упражняват на мой тил с погрешни изказвания, че аз като член на Висш съдебен съвет взимам решенията не въз основата на вътрешното си разбиране “, съобщи Йордан Стоев, представен от „ Евроком “.

Главният прокурор също се включи и попита Йорданова:

„ Толкова ли е мъчно да кажете - извинявай. Нормално е да се бърка. Аз бъркам непрекъснато, оправдавам се “, сподели Гешев.

На собствен ред Атанаска Дишева от съдийската гилдия на Висш съдебен съвет попита: „ Как един прокурор от Висшия правосъден съвет не се опълчи обществено или по различен метод на основния прокурор Иван Гешев? “

Междувременно Висш съдебен съвет върна настояването на някогашния правосъден министър Янаки Стоилов за отстраняването на основния прокурор Иван Гешев. Причината е, че в оформлението на Стоилов, което не дава отговор на новоприетите правила на Висш съдебен съвет. Очаква се към предлагането на Стоилов да бъде добавена доказателствена част, като по-късно то ще бъде импортирано за разглеждане още веднъж.

Днес пленумът на Висш съдебен съвет преглежда предлагането на правосъдния министър Надежда Йорданова за предварително премахване на основния прокурор Иван Гешев. Можете да наблюдавате съвещанието.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР