Гешев използва зададения към него въпрос за връзката между конкретни

...
Гешев използва зададения към него въпрос за връзката между конкретни
Коментари Харесай

Гешев отговаря за Nexo пред правната комисия в НС frognews.bg

Гешев употребява заложения към него въпрос за връзката сред съответни депутати и политически партии с криптокомпанията Nexo, с цел да се похвали, че е дали изявление за “Франс прес ”, в което с разрешението на наблюдаващия прокурор е дал задоволително информация за воденото от Nexo следствие. 

 

Обвинител №1 обаче употребява и момента, с цел да призове да се одобри Закон за лобизма, какъвто има в Съединени американски щати. 

 

" Трябва да отбележа, че за разлика от Съединени американски щати в България не се приема закон за лобизма. Там има указател, не е комплицирано да се ревизира, че Цветан Василев е наел голям брой лобисти. Но това е проверим факт. В България няма по какъв начин да се ревизира. Има медийни клевети и мога да допускам единствено ”, разяснява Гешев. 

 

Той отхвърли абсурдът с Nexo да има общо с връчването на третия мандат за сформиране на държавно управление, каквито изказвания се появиха в общественото пространство. Главният прокурор съобщи, че не може да пречи на някой да “интерпретира обстоятелствата ” и да търси зависимости:

 

“Или сме преди, или сме след, или сме по време на избори. Или сме сред разпределяне на мандати. Датата на деяние против Nexo е планувана още преди Коледа ”, уточни Гешев. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР