Гешев изглежда влиза официално в политиката (Видео)Отстраненият преждевременно главен прокурор

...
Гешев изглежда влиза официално в политиката (Видео)Отстраненият преждевременно главен прокурор
Коментари Харесай

Вечерни новини: Гешев влиза в политиката; Буреносни облаци над българския туризъм

Гешев наподобява влиза публично в политиката (Видео)
Отстраненият прибързано основен прокурор Иван Гешев напуща напълно правосъдната система и наподобява се приготвя за политическа кариера. В послание към народа, направено през платформата YouTube, той приказва за политическа мафия, дълбока страна, задкулисие и „ невиждан “ напън върху българската прокуратура и „ жестоко вмешателство “ в работата на правосъдната система поради отстраняването му.
Буреносни облаци над българския туризъм посред лято
Официалното разкриване на летния сезон в България преди месец пристигна с амбиции за успех и даже възстановяване на индикаторите по отношение на предпандемичната година. Към края на месец юни обаче обстановката в бранша изцяло кореспондира с метеорологичните условия – облаци, дъжд и липса на вяра за същинско лято.
„ По-опитни анализатори “: Асен Василев основава стопански институт под свое ръководство
Новият остарял финансов министър Асен Василев възроди концепцията си за основаване на стопански отдел под шапката на Министерството на финансите. Идеята е Институтът за стратегически разбори и прогнози да бъде на директно послушание на финансовия министър, който във всеки миг да може да назначава и уволнява шефа му.
Dundee придобива 75% от още едно златно находище в България
Канадската златодобивна компания Dundee Precious Metals (DPM) желае да придобие 75% от медно-златния план „ Иглика “, който сега е 100% благосъстоятелност на друго канадско сдружение – Velocity Minerals. Двете компании към този момент са подписали обвързващо съглашение за изключителна алтернатива за придобиване на мажоритарен дял в проучвателния план и обвързваните му права. 
Build Europe се срещна с едни от най-големите строителни жилищни обекти в София
Представителите на европейската асоциация за жилищно строителство Build Europe участваха в обиколка на огромни планове в София по време на първото си посещаване в България. Първият обект, който представителите на Асоциацията посетиха, бе петзвездният апартаментен комплекс Smart Tower на бул. " Черни връх ", който сега се извършва от строителната компания „ Главболгарстрой Холдинг “, оповестява електронното издание Built.bg.
ЕЦБ алармира за неприятни резултати от стрес тестванията
Европейските регулатори предизвестяват банките, които минаха през ранния кръг на тазгодишния стрес тест, че крайните резултати няма да бъдат розови, предава Bloomberg. Оценката съставлява основен изпит за кредиторите, тъй като дава визия за тяхната подготвеност да понесат разтърсвания във времето и се вписва в финансовите условия.
Енергийната промяна на Европейски Съюз е под въпрос
Плановете на страните от Европейския съюз да одобрят през днешния ден промяна на енергийния пазар в Блока, която да пренасочи електроенергийната система към по-чиста сила, може да се провалят. Причината е едно късно предложение за разширение на дотациите за въглищни централи.
Продавачите на парцели в Лондон смъкват цените поради лихвите
Продавачите на жилища в Лондон са понижили цените повече, в сравнение с във всяка друга област във Англия през юни. Причината са растящите лихви по заемите, които лимитират още повече достъпността на най-скъпия заможен пазар в страната, сочи допитване, представено от Bloomberg.
Украйна търси 40 милиарда $ за „ Зелен проект Маршал “
Разкъсваната от война Украйна търси до 40 милиарда $ за финансиране на първата част от „ Зеления проект Маршал “ за възобновяване на стопанската система си. Това сподели почитан чиновник на украинското държавно управление пред Reuters преди срещата на върха тази седмица.
„ Решаваща за триумфа на компанията “: Intel с рекордна инвестиция в Израел
Американският производител на чипове Intel ще влага 25 милиарда $ в нов цех в Израел, разгласи министър председателят на страната Бенямин Нетаняху, представен от Reuters. По думите му това е най-голямата задгранична инвестиция в историята на европейската страна.
Германия завоюва Intel със дотации за 10 милиарда евро
Германия ще даде на американския производител на чипове Intel Corporation 10 милиарда евро дотации за плануваната си фабрика в Магдебург. Това сподели пред Reuters източник, осведомен с въпроса, поставяйки завършек на месеци диалози за план, който се чака да коства към 30 милиарда евро.
Служителите са затрупани с безсмислена работа: Решение ли е AI?
Средно чиновниците прекарва 57% от времето си в срещи, имейли и чатове, a 43% – в основаване на документи, електронни таблици и презентации. Най-интензивните консуматори на електронната поща прекарват 8.8 часа седмично в писане и отговаряне на имейли и 7.5 часа седмично в срещи. 
AI може да „ убие “ човешкия фактор във веригите на доставки
Изкуственият разсъдък (AI) евентуално ще раздруса транспортната промишленост радикално. Ще трансформира метода, по който се ръководят веригите на доставки и понижи броя на работните места за хората, споделят анализатори и хора от сектора.
Coca-Cola HBC купува водка Finlandia
Европейската Coca-Cola HBC, стратегически сътрудник на американската Coca-Cola Co., се съгласи да купи популярната марка водка Finlandia от Brown‑Forman Corporation. Стойността на оповестената договорка е 220 милиона $, като тя е обект на утвърждение от регулаторите.
Ясни са спечелилите във второто съревнование за студенти Business Case Challenge
Второто издание на финансовото съревнование Business Case Challenge, проведено взаимно от Центъра за споделени услуги на Кока-Кола Хеленик, УНСС и Междууниверситетския център за развиване на кариерата, се организира на 25 април. И тази година студентите имаха опция да работят по бизнес проблем с поддръжката на ментори, в лицето на висококвалифицирани специалисти, част от Центъра за споделени услуги на Кока-Кола Хеленик.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР