Гешев иска да се прояви като борец за правда, което

...
Гешев иска да се прояви като борец за правда, което
Коментари Харесай

Журналистът Асен Агов: На повърхността изплува целият недъг на съдебната ни система

" Гешев желае да се прояви като герой за истина, което не е неприятно, само че е малко закъсняло. Ако от основен прокурор на Републиката се трансформира в прокурор на народа, това може би ще бъде потребно ", съобщи ръководителят на 39-ото НС доц. Борислав Великов в предаването " Денят ON AIR ".

По думите му не е задоволително Гешев да назовава част от народните представители " политически отпадък " и той би трябвало да бъде по-обран в изявленията си.

" Ако желае най-малко ненапълно да бъде оправдан, би трябвало трупчетата да бъдат махнати и прокуратурата да покаже до каква степен е стигнала по знаковите каузи. Може би има късмет. Гешев е притиснат до стената, адреналинът му се повишава ", сподели още доцент Великов. 

" Ние имаме потребност от отбрана в лицето на прокуратурата. Как внезапно ще станеш бранител? Това е невероятно! Той ще се окаля още повече, тъй като е задоволително изкалян към този момент. Никой към този момент няма доверие в него. Не виждам причина обществото внезапно да стартира да му има вяра. Достатъчно случки преживяхме в последните 30 години ", коментира журналистът Асен Агов пред Bulgaria ON AIR.

Според него основният прокурор Иван Гешев е злобен и притиснат до стената.

" Той потегли да нападна Борисов и ГЕРБ преди този момент, свързвайки се със спонсори на Борисов, шантажирайки ги и искайки да спрат финансирането на ГЕРБ. Съдът взема решение тези въпроси, само че той е неподвижен. Прокуратурата е парализирана. Изплува на повърхността целият кусур на правосъдната ни система ", съобщи Агов и добави, че политическата сила да се позволи този проблем би трябвало да пристигна от обществото. 

" Не съм видял никой да се изчерви от тази обстановка. Ако в този момент ще се покажат срамотиите на това, което претърпяваме сега... Абсолютно неспособни са сегашните основни хора в правораздаването да се оправят. Прекрасни адвокати са, само че ми липсва техният темперамент. Трябва да се отстрани институцията основен прокурор. В множеството страни няма такова знамение. Ако има, това е министърът на правораздаването, както е в Съединени американски щати ", уточни Агов.

Според доцент Великов недъзите в правосъдната ни система проличават доста. 

" Прави са тези, които считат, че това е разтрошаване на прокуратурата от вътрешната страна. Не бива да позволяваме тя да се срути ", означи някогашният началник на Народното събрание.

" Болно ми е за това, което се очертава - даването на ненужна жертва в името на не знам какво тъкмо. Жертваха Мария Габриел. Сега нямаме еврокомисар, и то във значим сектор. Вършеше значително потребна работа, около това ще загубим някой и различен милиард за страната ", посочи доцент Великов.

Гостите в студиото на Ганиела Ангелова чакат да се стигне до нови предварителни парламентарни избори.

" Никой от Политическа партия и Демократична България няма да гласоподава за държавно управление на ГЕРБ-СДС. Не чакам никакъв пробив в редиците на " Промяната ". В момента те са огромните печеливши. Проблемът не е в състава, а в мераците за реализиране на политики. Баницата е свършила, изядена е ", счита Агов.

" Ако въпреки всичко има дребен късмет, аз го виждам с втория мандат. Ако Борисов желае да се отдръпна почтено, може да си преодолее егото и да поддържа ПП-ДБ. Тази възможност е не повече от 20% ", сподели доцент Великов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР