Гешев е само част от проблема, големият проблем е именно

...
Гешев е само част от проблема, големият проблем е именно
Коментари Харесай

Министър Йорданова: Гешев е само част от проблема, големият проблем е фигурата на главния прокурор

Гешев е единствено част от казуса, огромният проблем е точно фигурата на основния прокурор. Какъв е неговият статут, какви са неговите пълномощия, какъв е механизмът за търсене на неговата отговорност. Ние по тази причина работим и в тази посока. Името на Гешев постоянно се появява в нашите диалози, тъй като сега той някак си затруднява този развой, както стана ясно с този коментар на управлението на Главна прокуратура, Гешев за следващ път и хората, с които работи, отмества фокуса на дебата и манипулира дебата. Говори се, че Европейската комисия не желае съответните промени, а писмото е тук, то съществува и всички знаят за него. Това съобщи правосъдният министър Надежда Йорданова по Българска национална телевизия.

Както споделих, Гешев е единствено част от казуса, огромният проблем, особено в наказателното правосъдие, е цялостният механизъм, за това по какъв начин и какъв е статута на основния прокурор, по какъв начин тъкмо действа прокуратурата. Действително единствено част от делата имат наказателно-правен темперамент, само че огромна част от тези каузи носят и чувството за правдивост в обществото. Изключително е значимо да имаме правосъдна система, в която обществото има доверие. За друга част от делата, които са по-голямата част, които се преглеждат в Съдебната система, те са свързани с комерсиалния оборот, те са свързани със отбрана на нашата права за благосъстоятелност, те са свързани със фамилните ни връзки, в случай че щете, и родителските права върху деца, фамилния тормоз, домашното принуждение, тогава когато, несъмнено, не е закононарушение. Толкова други въпроси, които изискват съответните ограничения. За тях има също законодателни начинания, добави Йорданова. 

Ако погледнете в проекта, който е подготвило ръководещото болшинство, в бранша Правосъдие, там попада тематиката за несъстоятелността. Ами тази промяна в тематиката за неплатежоспособност, която да направи процеса по-сигурен, по-бърз и надлежно да даде опция на предприятията, здравите предприятия да се връщат към стопанския живот, тя също е от години обратно - 2015, 2016 година, в тази сфера ние имаме доста неизпълнени неща, тъй че това е нещо, по което ще работим. Темата за частните правосъдни реализатори е също в обсега на нашите задания. За частните правосъдни реализатори, там би трябвало да се поправя системата, тъй че правата на длъжника от една страна да се защитят по-добре, да се направи някое от правосъдното осъществяване по-бързо. Има и концепция за електронизиране на част от процесите, сподели още Надежда Йорданова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР