Гешев е Пригожин в съдебната ни система. Създаваш едно чудовище,

...
Гешев е Пригожин в съдебната ни система. Създаваш едно чудовище,
Коментари Харесай

Методи Лалов сравни Гешев с Пригожин

" Гешев е Пригожин в правосъдната ни система. Създаваш едно страшилище, използваш го, то мачка твоите съперници и в един миг по-късно то се обръща, става излишно и би трябвало или да го премахнеш, или ще те унищожи. Това е, същото е! "   Това съпоставяне направи юристът и общински консултант Методи Лалов, някогашен ръководител на Софийския областен съд, съобщи БНР. 

По думите му няма политическа воля за правосъдна промяна: " Ако имаше политическа воля, щяхме да имаме политически  участници, които ясно и тъкмо са поставили на масата параметрите на правосъдната промяна. Освен тези параметри, би трябвало да има и участници, които да я създадат. Когато отсреща имате ГЕРБ и Бойко Борисов, Движение за права и свободи и Делян Пеевски задълбочена промяна не може да бъде направена. Иначе би означавало Гешев и Пеевски да се самовкарат в пандиза. Управлението на Борисов сподели всички вероятни патологии, които могат да бъдат развити в едно държавно ръководство ". 

Според Лалов е доста рисковано да бъде отстранена длъжността основен прокурор, както и прекосяването ѝ в изпълнителната власт: " Представяте ли си един министър на правораздаването да е основен прокурор, политически подвластен ".

" Напълно допустимо е сегашният Висш съдебен съвет да избере нов основен прокурор и това ще е в осъществяването на в този момент настоящия закон. Ако политиците желаят да сменят таймингът, просто би трябвало да създадат измененията, даже да не са в Конституцията. Законът за правосъдната власт се трансформира с нормално болшинство, най-малко в главните му елементи ", акцентира той.

Лалов разяснява и така наречен поход за правдивост към Москва на частната войска " Вагнер ": " Путин е потвърдил, че ръководството в Русия не работи по демократични и правови правила. Той употребява Пригожин (основателят на частната войска Евгений Пригожин - б.р.), като военнопрестъпник, за нахлуване на една самостоятелна и суверенна страна - каквато е Украйна.... Може би този път беше постановка, само че рано или късно това ще бъде действителността. Няма подозрение, че Русия ще бъде изправена пред революция и пред разпад.... Европа и светът, в частност и България, би трябвало да се опълчват с всички вероятни ограничения на Путин. Развенчан беше митът за мощната Русия ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР