Героят от САЩ`94 Даниел Боримиров е учуден от разразилото се

...
Героят от САЩ`94 Даниел Боримиров е учуден от разразилото се
Коментари Харесай

Даниел Боримиров с разкрития за скандала: Това само у нас го има!

Героят от САЩ`94 Даниел Боримиров е изумен от разразилото се неодобрение на част от жителите на " Бояна ". На мястото на кварталния стадион " Кривуля " футболната легенда възнамерява да построи съвременен състезателен комплекс за футбол и тенис, в който ще влага към 4 милиона лв.. В документите ясно и тъкмо е посочено, че теренът е предан на концесия за период от 10 години " за спорт и спортни атракции ". А в този момент Боримиров е заставен да преглътне горчилката след офанзивата на недоволните жители, които по думите му са подлъгани, че считал да издигне жилищни кооперации на мястото на " Кривуля ". Легендата на Левски приказва пред БЛИЦ по проблема:

- Г-н Боримиров, за какво се стига до напрежение и жителите на " Бояна " се възпротивяват на желанията ви да изградите състезателен комплекс на мястото на кварталното игрище " Кривуля "?
- Учуден съм от протичащото се. Още през 2018 година има решение на Столичния общински съвет за отдаването чартърен на въпросния стадион. Аз и още една компания се явихме и кандидатствахме на състезанието. Документацията ни е изрядна. Процедурата протече към половин година, имаше първи тур, втори тур, и аз завоювах състезанието. Декември 2019 година беше подписан договорът със Столична община за отдаване чартърен и не мога да схвана претенциите на хората в " Бояна ". Аз каква виновност имам, че Светла Ваташка не ги е уведомила за течащата процедура. Тя е била координатор в " Бояна " и е работила за Община " Витоша ". Докато течеше процедурата, Светла Ваташка постоянно ми споделяше, че всичко е наред и няма проблеми. И в този момент внезапно аз се сблъсквам с недоволството на някои жители, откакто започнахме да слагаме загражденията на стадиона. Излиза, че тя не е уведомила хората в квартала. Явно тази госпожа не е обяснила на жителите какво ще се прави.

- Недоволни жители настояват, че теренът е предан за 22 стотинки на квадратен метър, по този начин ли е?
- Всичко беше транспарантно, беше оповестено на уеб страницата на Общината. Всеки можеше да види. Концесията е за 10 години. Теренът на сегашния стадион " Кривуля " е очакван за спорт и спортни атракции. Отдаден ми беше въз основа на инвестицията, която ще се направи на самото място. Проектът го показах и въз основата на това нещо го правят оценка.

- Какво възнамерявате да изградите на мястото, разкажете за проектите ви?
- Предвиждам да се построи нещо прелестно - съвременен състезателен комплекс, тъй като в София няма доста такива. В него децата ще спортуват целогодишно. Ще бъде с три футболни стадиони с изкуствена настилка и три тенис корта с настилка най-голям клас. Ще има пет съблекални, тъй като добре знаете, че спортуващите би трябвало да имат нужните условия за преобличане, както и да се изкъпят след подготовка или мач. Ще има и детски ъгъл със свободен достъп, 42 паркоместа, в това число и места за инвалиди, както и бистро. Създават се оптимално положителни условия за хората, които желаят да спортуват.

- Кога възнамерявате да стартирате строителните действия?
- В петък следва среща в Столична община с хората от регион " Витоша " и кметът на регион " Витоша " Теодор Петков. Надявам се да намерим общ език. Наистина съм безпределно изумен от недоволството у някои. Последните дни ми се обадиха много хора, които ми оферират да отида да влагам при тях, тъй като имали потребност от спорт, а нямали условия. Но аз съм твърдо решен да извърша плана в " Бояна ", който съм почнал преди повече от 3 години.
 Даниел Боримиров с разкрития за абсурда: Това единствено у нас го има!
- Колко милиона ще ви коства реализирането на проекта ви?

- Проектът е за към 4 милиона лв.. До момента съм вложил много.

- Получавате ли поддръжка от някого, от БФС, да вземем за пример?
- От БФС не, само че много хора, които обичат спорта и желаят концепцията ми да се трансформира в действителност, ме поддържат. Дори почитатели на Левски ми се обаждат и ме питат дали нуждая се от поддържа. Изразиха подготвеност да дойдат и на място да ме поддържат. И освен левскари, а и хората, които желаят да се построи нещо хубаво в региона, са зад мен. Говорим за облагородяване на мястото, което сега се употребява най-вече от хората да си развеждат кучетата. Ако отидете, ще видите какъв брой фекалии има от домашните любимци. И кърлежи има и не е по никакъв начин прелестно децата да спортуват при тези условия. Огорчен съм и от още нещо - по магазините в квартала е почнала подписка против плана ми. Още по-неприятното е, че лъжат локалните поданици, че съм щял да построявам жилищни кооперации на мястото на " Кривуля ". Това изрично не дава отговор на истината и желая всички да го знаят. Няма по какъв начин да се строят там жилищни кооперации. В закона, в документите е посочено, че мястото е за спорт и спортни атракции. Общината е органът, който ще управлява градежа.

- Ще има ли свободен достъп до спортния комплекс?
- Разбира се. Всички деца от квартал " Бояна ", учениците от " Бояна " и " Павлово ", ще имат свободен достъп. Написали сме го в контракта. Надявам се на срещата в петък да се разберем. Хора сме въпреки всичко, в разговора се ражда истината. Надявам се хората, които ще дойдат в Столична община, да приказват положително и да се разберем, тъй като това касае бъдещето на децата.

- Възнамерявате ли на мястото да развивате и футболна академия?
- Апетитът идва с яденето. Искам да основа доста хубави условия, които виждаме и на Запад, и за нашите деца, а освен да стоят пред компютрите. Нека им създадем условия да спортуват. Всичко ще бъде по европейски условия, на топ равнище.
 Даниел Боримиров с разкрития за абсурда: Това единствено у нас го има!
- Искате ли да кажете освен това на съперниците ви?

- Силно се надявам да се разберем и построяването на комплекса да се реализира. Искам всички страни да останат удовлетворени от това, което ще се построи, а не със завист и обиди, тъй като последно време се нагледахме на безчовечен връзки в България. Не съм очаквал сходна реакция, тъй като откакто си сключил контракт със Столична община, значи писмено си безупречен. И внезапно след година и половина се случва това нещо. Явно в България всичко е допустимо и всичко би трябвало да очакваш. Да искаш инвестираш в спорта, да създаваш условия за децата, а да ти се пречи. Освен това ще се открият над 20 работни места. На мястото ще работят хора, които да обслужват комплекса.
 Даниел Боримиров с разкрития за абсурда: Това единствено у нас го има!
- Имаше ли различен вид пред вас или изрично бяхте решили да извършите състезателен комплекс точни на мястото на " Кривуля "?

- Нямаше доста места, а и аз пребивавам единствено на 400 метра от " Кривуля ". Зная го мястото от години, постоянно си е стояло по този начин занемарено. И в един миг, когато стана ясно, че може да се вземе чартърен, с решение на Столичен общински съвет, взех решение да аплайвам. Категорично декларирам още един път, че документите е изрядна и имам чисти планове.
Кварталния стадион "Кривуля " сега  Даниел Боримиров с разкрития за абсурда: Това единствено у нас го има!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР