Героят от САЩ '94 - Цанко Цветанов, говори за проблемите

...
Героят от САЩ '94 - Цанко Цветанов, говори за проблемите
Коментари Харесай

Цанко Цветанов: Нямаме никакви очаквания към националния ни тим

Героят от Съединени американски щати '94 - Цанко Цветанов, приказва за проблемите на българския футбол. Бившият национал съобщи, че няма безусловно никакви упования към представянето на " трикольорите ", само че въпреки всичко се надява на приятна изненада на международните квалификации.

" Да се надяваме, че краят на това ново начало ще бъде по-щастлив. Аз си мисля, че постоянно сме стартирали с някакви упования, в този момент в обществото няма такива очаквания. Освободени сме и това е един плюс за треньорския щаб и националите ", съобщи Цанко Цветанов пред Българска национална телевизия.

" Би трябвало най-малко да сме пред Северна Ирландия. Шансовете не са огромни, само че човек е толкоз огромен, колкото са огромни фантазиите му. Защо да не помечтаем? Ясно е на всички, че нямаме това равнище, само че футболът е популярен и дава равни шансове. "

" Националният тим по-скоро има селекционер, в сравнение с треньор. Работата му е да подбере най-хубавите. Няма какво да се лъжем - футболът ни е слаб, той е на опашката на Европа. Футболистите също, щом не могат да пробият в Европа, не са задоволително положителни като характерност. Но пък футболът е групов спорт и колкото и мизерни да наподобяват, имаме някакви шансове. "

" Аз мисля, че възможностите ни са в Лигата на нациите, където изпаднахме в по-долна група. Има още една по-надолу, нека и до такава степен да не стигнем. Тогава ще би трябвало да бъдем по-взискателни, в този момент каквото и да спечелим - ще бъде добре пристигнало. "

" Най-големият проблем на нашите футболисти е, че не са задоволително качествени. Митко (бел. ред.: Димитър Илиев) приказва за ново начало... Мите, ти си на 33 години, моето момче. Не знам за новото начало, не съм последовател на революциите. Лично аз нямам никакви упования. Извинете, че по този начин приказвам, само че националният тим е разследване. Той няма да докара до развиване на българския футбол. Например, не е обикновено България да играе на този старомоден стадион " Васил Левски ". Той е от Втората международна, не го помня и аз от кой момент е ", съобщи Цветанов.

" В последните години се изгуби любовта към футбола, остана ползата. Чрез футбола задоволяваме персонални ползи. Всеки път дублирам, че бившето потомство не направихме задоволително за развиването на футбола и ДЮШ. В България към момента няма методика. Имаме потребност от нов народен стадион, възобновяване на базите и нов формат на шампионата. В България има доста малко треньори, всички са лицензоносители. И в случай че притежателят се разсъни изкривено, на другия ден треньорът е уволнен. Затова сътрудниците работят ден за ден, а не в вероятност. "

" Споделям нерешени проблеми, които в този момент би трябвало да се вземат решение. Като погледнеш, имаме един дребен стадион в Разград и една незавършена естрада на " Герена ". Липсата на вложения в инфраструктура и фрагменти е огромният проблем на българския футбол. Тук виновността е и на страната. Каквато ни е страната, подобен ни е и футболът. Ние продължаваме да вървим надолу, не сме се спрели. Затова нямам никакви упования ", приключи Цветанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР