Героят на Брекзит Борис Джонсън мечтаеше да остане в историята

...
Героят на Брекзит Борис Джонсън мечтаеше да остане в историята
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Краят на героя на Брекзит

Героят на Брекзит Борис Джонсън мечтаеше да остане в историята като един от най-дълго управлявалите английски министър председатели, само че ориста реши друго и той отстъпва поста след изключително плевел, траял три години мандат, показва Франс прес.

Скандали и неистини съпътстваха ръководството на този екстравагантен политик, безконечен оптимист, който донесе на консерваторите през 2019 година историческо болшинство в Камарата на общините и направляваше реализацията на Брекзит.

През юни импортираният избор на съмнение против Джонсън показва възходящото отчаяние на консервативните депутати от него.

С нормалния си оптимизъм 58-годишният Джонсън видя в този избор " опция... да се премине към други неща ".

Социологическите изследвания и мненията обаче от месеци посочваха напълно друга картина. Тя се оформи към абсурда " Партигейт ", неговите празненства на " Даунинг стрийт " 10 по време на локдауна против КОВИД-19. Последваха обърканите му пояснения, полицейското следствие, открило, че е нарушил закона, административното следствие, осъдило културата на разхайтеност на " Даунинг стрийт ". Към това се прибавиха спадащото публично доверие на фона на най-високата инфлация от 40 години насам, обществено напрежение и повишение на налозите.

Последният скандал, този с неговия заместник-отговорник по партийната дисциплинираност в Народното събрание, упрекнат в полови похищения, стана финален гвоздей в ковчега на Джонсън.

Борис Джонсън, който беше мощна машина за печелене на избори по време на бурята с Брекзит през 2019 година,се трансформира в машина за изборни загуби за консерваторите след няколко неуспеха на локалните и частичните парламентарни избори.

Неговият рейтинг се срина от 66 % през април 2020 година до единствено 23 % в края на юни.

Между 69 и 72 % от британците поддържат неговата оставка, демонстрираха две анкети тази седмица.

Джонсън като политически въжеиграч с феноменална самоувереност, за който не съставлява никакъв проблем да излъже, обаче отхвърляше настойчиво да подаде оставка.

С разрошената си коса и кипящ от сила той защитаваше достиженията си, като най-ниската безработица, ефикасната имунизационна акция против КОВИД-19 и решителната си поддръжка за украинския президент Володимир Зеленски.

Падението на този ученик на колежа " Итън " и Университета " Оксфорд ", ковачници на английския политически хайлайф, в действителност е брутално. Но някои от неговите преподаватели споделят, че още преди време са отбелязали, че не е задоволително сериозено и е податлив да нарушава разпоредбите.

През 1987 година Джонсън става стажант публицист във в. " Таймс ", а през 1989 година новият му вестник " Дейли телеграф " го изпраща като сътрудник в Брюксел.

След като се връща в Лондон той става водещ на графа за " Телеграф " и " Спектейтър ". През този интервал за Джонсън се приказва, че е натрупал 4000 английски паунда санкции за погрешно паркиране.

През 2001 година става народен представител, а по-късно една от главните фигури на акцията за Брекзит и външен министър в държавното управление на Тереза Мей, която през юли 2019 година заменя на премиерския пост.

" Той е удивителен артист, само че е некадърен да извършва национални функционалности, защото наподобява, че не се тревожи за нищо с изключение на личната си орис и наслаждение ", сподели за него някогашният му началник в
" Телеграф " Макс Хейстингс.

Личният живот на Джонсън също е отражение на неговия темперамент. Женен е три пъти и има минимум седем деца. Последната му брачна половинка 34-годишната Кари Симъндс е с 24 години по-млада от него.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР