Героите от САЩ ’94“ победиха с 4:2 румънски депутати в

...
Героите от САЩ ’94“ победиха с 4:2 румънски депутати в
Коментари Харесай

Легендите на България от САЩ’94 победиха румънски депутати

„ Героите от Съединени американски щати ’94 “ победиха с 4:2 румънски депутати в шоу-мач, игран на стадион „ Локомотив “ в Пловдив. Двубоят бе във формат от две полувремена по 30 минути. Головете за България осъществиха Дончо Донев, Красимир Балъков, Мартин Камбуров и Даниел Боримиров, а за гостите се разписаха Роберт Сигиартау и Николае Георгеску. Капитан на българския тим бе Христо Стоичков, а в състава на България бяха още Радостин Станев, Станислав Ангелов, Елин Топузаков, Цанко Цветанов, Гошо Гинчев, Дончо Донев, Бончо Генчев, Красимир Балъков, Даниел Боримиров, Александър Александров, Емил Кременлиев, Златко Янков, Мартин Камбуров, Диян Петков, Петър Михтарски и Димитър Телкийски.

Организатор на събитието бе Венцислав Рангелов, а главен спонсор е единият от двамата притежатели на Локомотив (Пловдив) – Христо Крушарски.

През месец май в Букурещ имаше още един показателен мач сред националния тим по футбол на България за ветерани и футболния клуб на депутатите от румънския парламент. Двубоят тогава приключи с триумф на “лъвовете ” с 8:6 и се организира на стадион “Генча ” в Букурещ по случай 24 май – Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност. Домакин на събитието беше депутатът на българското малцинство в румънския парламент Георги Наков, а измежду специфичните посетители – посланикът на България в Румъния Радко Влайков и свещеникът на българите в Румъния Кирил Синев.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР