Гермаският гигант Schwarz Gruppe, който е собственик на веригите магазини

...
Гермаският гигант Schwarz Gruppe, който е собственик на веригите магазини
Коментари Харесай

Собственикът на Lidl и Kaufland придоби израелска компания за сигурност на бивш шеф на Мосад

Гермаският колос Schwarz Gruppe, който е притежател на веригите магазини Lidl и Kaufland, разгласи в, че придобива израелската компания за киберсигурност. Според локални медии договорката възлиза на колосалните 700 милиона $.

Цената обаче има своята основателна причина - рискът от хакерски офанзиви върху огромни бизнеси пораства, а в Германия към този момент има и наранени огромни компании. Така да вземем за пример търговецът на черна и бяла техника Media Markt, който пострада от сходна офанзива, при която беше блокирана работата на онлайн магазина и бяха нужни 2 седмици за цялостното възобновяване на услугите - време на пропуснати съществени продажби.
 Schwarz IT влага 570 000 лв. и наема 100 души
IT компанията на Lidl и Kaufland влага 570 000 лв. и наема 100 души

Компанията ще работи по облачни планове и big data

Компаниите обаче могат освен да губят продажби поради офанзиви, само че и да заплащат съществени суми. Често хакерите крадат данни, за които желаят след това откуп - сума, отговаряща на размера на компанията и значимостта на данните. Така " компенсацията " може да доближи стотици милиони евро и да разклати съществено засегнатото сдружение.

Ето за какво от Schwarz Gruppe не чакат офанзива, с цел да противодействат - най-голямата компания в бранша на търговията в Европа придобива сдружение, основано като стартъп от някогашен началник на израелските секрети служби " Мосад ". XM Cyber е учредена от - бивш началник на тайните служби на Израел, както и от Ноам Ерез и Боаз Городиски - също представители на тези среди.

Създадена през 2016 година, платформата на XM Cyber симулира проведени офанзиви против фирмите, като по този метод ги приготвя за действителни такива. Платформата също по този начин разпознава слабите места, които могат да станат обект на офанзива.
 Тамид Пардо
Източник:

Тамид Пардо

" Екипът на XM Cyber със своите дълбоки механически знания и иновативност ще попълни оптимално IT-портфолиото на компанията ", разяснява Кристиян Мюлер, ръководител на СД на Schwarz IT. Тук е мястото да се каже, че Schwarz IT има интервенции и екипи и в България, тъй че договорката с XM Cyber евентуално ще засегне под някаква форма и активността на компанията у нас.

Плановете след договорката са XM Cyber да бъде непокътната като настрана сдружение и да продължи да обслужва досегашните си клиенти. Ще бъде непокътнат и екипът от 110 специалисти със същата цел - да не бъде усетена разликата от клиентите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР