Германците възприемат президента на САЩ Доналд Тръмп като по-голямо предизвикателство

...
Германците възприемат президента на САЩ Доналд Тръмп като по-голямо предизвикателство
Коментари Харесай

Германците смятат Тръмп за по-голям проблем от Северна Корея

Германците възприемат президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп като по-голямо предизвикателство за немската външна политика, в сравнение с властническите водачи на Северна Корея, Русия и Турция, съгласно допитване на фондация " Кьорбер ", съобщи Ройтерс.

Германци даже демонстрираха мнението си за Тръмп по време на проява, където той беше показан в пародийна светлина.

Допитването демонстрира, че отпред в листата на външнополитическите въпроси, пораждащи безпокойствие у германците, е този за бежанците. 26% от интервюираните са обезпокоени дали Германия ще се оправи с притока на претенденти за леговище.

Отношенията на страната с Тръмп и със Съединени американски щати са вторият въпрос, предизвикващ безпокойствие, демонстрира допитването. 19% от интервюираните са ги описали като огромно предизвикателство. За 17 на 100 огромно предизвикателство са връзките с Турция, а за 10% - връзките със Северна Корея. Осем на 100 от интервюираните са определили Русия и връзките с нея като огромно предизвикателство пред Германия.

Откакто влезе в Белия дом през януари, Тръмп тормози германците, като разгласи желание за евакуиране на Съединени американски щати от Парижкото климатично съглашение. Той отхвърли да удостовери, че Техеран се придържа към интернационалното съглашение за иранската нуклеарна стратегия и разкритикува немския търговски остатък и приноса на Берлин към НАТО.

Действията на Тръмп накараха всекидневно внимателната в изявленията си Ангела Меркел да съобщи по-рано тази година, че Берлин може би няма да може да разчита на Съединени американски щати в бъдеще. Меркел също по този начин прикани Европа да поеме ориста си в своите ръце, напомня Ройтерс.

В анкетата, осъществена през октомври, са взели участие 1005 германци. Над половината от интервюираните разказват връзките на Германия със Съединени американски щати като неприятни или доста неприятни. А макар обещанията на Меркел за по-активна немска роля в разрешаването на интернационалните рецесии, 52% от интервюираните считат, че страната би трябвало да продължи своята поствоенна политика на въздържаност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР