Германците в огромното си мнозинство възнамеряват да спазват въведените противоепидемични

...
Германците в огромното си мнозинство възнамеряват да спазват въведените противоепидемични
Коментари Харесай

Повечето германци смятат да спазват противоепидемичните правила по Коледа

Германците в голямото си болшинство имат намерение да съблюдават въведените противоепидемични ограничения през коледния интервал, демонстрира изследване на "Югав " по поръчка на ДПА.

От запитаните 2042 души 83 % декларират, че ще съблюдават разпоредбите. Едва един от 10 счита да се отклони от тях, а 7 на 100 не са дали отговор.

Отговорите демонстрират, че желанието за съблюдаване на ограниченията пораства с възрастта. Във възрастовата група 18 - 24 години 72 % заявяват, че ще ги съблюдават, а в тази на над 55-годишните делът нараства на 91 на 100.

В сряда немските управляващи стегнаха въведената при започване на ноември частична национална карантина, която не съумя да пречупи наклонността на увеличаващо се разпространяване на ковид.

Това по-строго затваряне се чака да продължи минимум до 10 януари, само че сред 24 и 26 декември ще бъдат облекчени разпоредбите за събиране на хора, с цел да могат фамилиите дружно да честват Коледа.

За последното денонощие в Германия са регистрирани 31 300 нови случая на заразяване и са умряли 702 души с инфекцията, заяви Институтът по вирусология "Роберт Кох ", представен от ТАСС. Това значи, че за трети следващ ден дневното нарастване на случаите на ковид е с над 30 000. От началото на пандемията инфектираните в Германия са 1 471 238, а от затруднения са умряли 25 640 пациенти.

На 15 декември ръководителят на Института "Роберт Кох " Лотар Вилер съобщи, че в този момент федералната република претърпява най-сериозния интервал от началото на пандемията, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР