Германците отвикнаха да се наслаждават на свободното си време и

...
Германците отвикнаха да се наслаждават на свободното си време и
Коментари Харесай

Смартфоните изместват секса

Германците отвикнаха да се любуват на свободното си време и най-голямата причина за това са смарт телефоните. Това демонстрира проучване на Freizeit-Monitor 2019, оповестено на 12 септември, заяви Die Welt. 
От научна позиция това е злополука. Искаме да се занимаваме с разнообразни неща, да мързелуваме, да се срещаме с другари, само че не се получава, тъй като се опасяваме да не пропуснем нещо и да не вземем погрешно решение, казва Улрих Райнхардт,   ръководител на проучването. По думите му свободното време на германците от ден на ден се трансформира в стрес. За това способстват и обществените мрежи и идеалните фотоси в Instagram.
" Те се опасяват от това, че другите се забавляват повече. Днес има наклонност към усъвършенстване, която визира целият ни живот. Работата, тялото и свободното време, а това основава стрес ",  отбелязва ученият. 
58% от интервюираните споделят, че прекарват свободното си време прекомерно интензивно. Особено младежите, младите възрастни и хората без сътрудник скачат от едно занятие на друго, желаят да съумеят във всичко и да не пропуснат нещо. Резултатът е това, че мнозина губят способността да се любуват на своята интензивност, сочи извод от проучването. Стресът от свободното време въздейства даже на половия живот на хората. По данни на Freizeit-Monitor всеки втори гражданин на Германия (52%) прави секс най-малко един път месечно. Причина за това е несъразмерното потребление на смарт телефоните.
" Когато сътрудникът непрестанно гледа телефона си това не е причина за сантиментално въодушевление ", уточнява Райнхардт. По думите му с повишаване на медиализацията хората все по-рядко прекарват времето си дружно. Най-добре от всички със свободното си време се оправят пенсионерите. Според проучването те повече от останалите са удовлетворени от това по какъв начин прекарват свободното си време.
Според учените не е обвързвано единствено с обстоятелството, че по-рядко употребяват смарт телефони, само че и с това, че те имат повече витален опит и знаят кое е добре за тях, а също така не желаят постоянно и на всички места да съумяват.
Учените извеждат и формулата за това по какъв начин да прекарваме свободното си време, с цел да почиваме : по-малко да се съпоставяме с останалите, да се любуваме на момента, да вършим едно нещо, а не да се товарим с няколко задания, по-малко да проучваме и на първо място умишлено да изключваме мобилните устройства. 
С какво е рискова самотата може да прочетете в ТАЗИ СТАТИЯ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР