Германците отправят сериозно предупреждение към политиката: според новото представително изследване

...
Германците отправят сериозно предупреждение към политиката: според новото представително изследване
Коментари Харесай

Германците са все по-недоволни от управляващите

Германците насочат съществено предизвестие към политиката: съгласно новото представително проучване на публичното мнение, извършено от infratest dimap, доверието в ръководещите е достигнало най-ниското равнище от началото на пандемията до момента, написа Дойче Веле.

Мнозинството счита, че имунизациите в страната би трябвало да вървят по-бързо, да се употребяват повече бързи проби и по-бързо да се разхлабват рестриктивните мерки. Близо 74% са недоволни от доставките на ваксина, а 73% - от организацията на имунизациите. Около 70% са и тези, които не утвърждават организацията на ограниченията в учебното обучение и детските градини, както и даването на помощи за компаниите и самонаетите лица. Лоши оценки получава държавното управление и за метода, по който взима и афишира решенията за ограниченията - 65% са недоволни.

Локдаунът в Германия беше продължен до края на март, само че бяха признати и ограничения за разхлабване на рестриктивните мерки. 47% от интервюираните правят оценка досегашните ограничения като съответни, а 20% пледират даже за спомагателното им стягане. В същото време обаче пораства рецензията към настоящите ограничения против пандемията. В началото на февруари към този момент 22% са били на мнение, че ограниченията са прекомерно строги. Сега това мнение се споделя към този момент от 30%. Близо 53% се изричат за най-малко отчасти унищожаване на рестриктивните мерки, а за цялостната им анулация се афишират 10% от интервюираните. 34% обаче държат твърдо на запзаването на сегашните ограничения.

Работата на федералната канцлерка Ангела Меркел към момента се прави оценка позитивно, само че и в доверието към нея е регистриран спад - от 69% при започване на февруари до 64% в този момент. Така утвърждението към нея сега е на най-ниското равнище от април предходната година, когато то също възлизаше на 64%.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР