Германците не изпитват голям оптимизъм във връзка с идването на

...
Германците не изпитват голям оптимизъм във връзка с идването на
Коментари Харесай

Германците не са големи оптимисти за новото си правителство

Германците не изпитват огромен оптимизъм по отношение на идването на власт на новото си държавно управление, написа в. " Индипендънт ", представен от Българска телеграфна агенция.

При естествени събитията идването на нов водач би било мотив за вяра, само че броени дни преди Олаф Шолц да стане канцлер настроението в Германия е тъмно, отбелязва английското издание.

Тъмният, мокър и заоблачен декември в Германия обичайно не е доста радостен. Тазгодишният декември обаче е изключително безрадостен в страната водач на Европа, защото наподобява, че всичко върви зле.

Недоволството у германците може да се изясни с коронавирус. Увеличаването на броя на смъртните случаи в Германия се дължи на есенна вълна на ковид, против която дълго време не бяха взети нужните ограничения. Само 18% от германците са удовлетворени от метода, по който федералното държавно управление и районните управляващи се оправят с пандемията, а 79% са недоволни или извънредно недоволни, излиза наяве от оповестено в петък социологическо изследване на " Дойчландтренд ", направено по поръчка на телевизия ARD.

Обществото наподобява губи доверието си в определените си водачи в основен интервал от пандемията и от следвоенната немска история, който ще бъде белязан от скорошното идване на власт на новото федерално държавно управление.

Новият канцлер Олаф Шолц ще встъпи в служба в сряда на фона на наелектризираната атмосфера по улиците и в магазините, където се стига до огромен брой разногласия за носенето на маски и имунизацията. Идването на власт на левоцентриста Шолц ще бъде промяна във властта, с която ще приключат 16 години ръководство на немските консерватори, отбелязва " Индипендънт ".

При естествени условия идването на новото държавно управление на Шолц, в което ще вземат участие прогресивни млади водачи, би било причина за оптимизъм. Не обаче и тази година.

Левоцентристката " светофарна коалиция ", наименувана по този начин поради цветовете на партиите, които ще вземат участие в нея (червено, зелено и жълто), ще бъде управлявана от Германската социалдемократическа партия (ГСДП) на Шолц. В нея влизат още партията на " Зелените " и про-бизнес насочената Свободна демократическа партия. Това е едвам четвъртото държавно управление, което ще бъде управлявано от ГСДП в интервала след 1949 година, акцентира " Индипендънт ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР