Германците не искат да бързат с електрическата мобилност! Според проведено

...
Германците не искат да бързат с електрическата мобилност! Според проведено
Коментари Харесай

73% от германците искат да карат автомобил на ДВГ до последно

Германците не желаят да бързат с електрическата подвижност! Според извършено неотдавна изследване на Civey, напълно дребна част от притежателите на бензинови или дизелови коли желаят да преминат към електрически. За да бъде изменена тази наклонност, производителите на електрически автомобили ще би трябвало да предложат на клиентите си по-добри и на първо място – по-евтини модели.
Прочетете още
Несъответствието сред амбициозния проект на немското държавното управление в границите на седем години (т.е. до 2030 г.) по пътищата на страната да се движат минимум 15 милиона електрическия автомобил и това, което купувачите на коли желаят, е голямо. Представително изследване на Civey, направено по поръчка на Automobilwoche, демонстрира, че „ 73 % от всички германци, които понастоящем карат бензинов или дизелов автомобил, желаят да продължат да разчитат на ДВГ колкото се може по-дълго. Почти всеки десети водач (8 процента) не се усеща сигурен да премине към задвижване на ток. Това значи, че единствено дребна част от водачите в Германия са подготвени да трансформират технологията на задвижване “, разкрива изданието. През втората половина на юли съвсем 2700 водачи на дизелови или бензинови коли са взели присъединяване в изследването.

Приблизително един на всеки 10 (12 процента) е подготвен да мине на ток и да отхвърли изказванието, че ще кара автомобил мотор с вътрешно горене допустимо най-дълго. Но предвид на обстоятелството, че понастоящем в Германия има съвсем два милиона електрическия автомобил, броят на годишните продажби ще би трябвало да се удвои до 2030 година, в случай че държавното управление желае да извърши своя седемгодишен проект.

ова наподобява удостоверява феномена, прочут в автомобилната промишленост като „ Ефекта Хавана “. Известният критик на електрическите коли Фриц Индра разкри какво се крие зад това в изявление още през 2020 година: „ Клиентът не усеща никаква сигурност и ще направи най-логичното нещо – да продължи да кара автомобила, който има сега. А той може да изкара без проблем 10, 20, 30, 40 години или даже повече – в случай че става въпрос за типичен мотор с вътрешно горене. Цикълът за покупка на нов автомобил приблизително на 7-8 години ще бъде пресечен, както стана по време на първата енергийна рецесия, тъй като клиентите ще задържат старите си коли “, счита Индра.

Предстои ли „ Ефектът Хавана “ в Европа?

Докато до „ Ефекта Хавана “ в комунистическа Куба се стигна просто тъй като хората нямаха избор – тъй като старите американски „ шосейни крайцери “ трябваше да продължат да се движат в продължение на десетилетия заради липса на различни нови коли, през днешния ден пред покровителите на моторите с вътрешно горене има доста други благоприятни условия.

Да, от 2035 в Европейски Съюз продажбата на нови коли на бензин, дизел или газ, както и с хибридна система, ще бъде неразрешена – а доста производители ще оферират само електрически автомобили много преди този момент. Към момента към момента на пазара можете да откриете огромен брой нови модели от разнообразни марки с икономични, екологични и съвременни ДВГ, както и (сравнително) порядъчен брой оферти на пазара за използвани МПС.

Според данните на КВА сега най-карани в Германия са колите на възраст сред 5 и 9 години и 10- до 14-годишните. И наклонността фактически е ориентирана към задържане на автомобила за по-дълъг интервал. Така се оказва, че междинната възраст на колите в Германия е 9,8 години (според данни от 2021 г.), до момента в който преди този момент е била 9,6 година От TÜV също регистрират растеж в междинната възраст на колите.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР